View Single Post
Vechi 09.09.2011, 03:17:28
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit O mică gemetrie (din Sfânta Scriptură) care a făcut istorie 3

ARHIMANDRIT CLEOPA ILIE, SFÂNTA MĂNĂSTIRE SIHĂSTRIA

„Ce ne puteți spune despre pecetea lui Antihrist, 666, despre care se vorbește în Apocalipsă?

Frate, tu crezi că se ia așa după slovă, 666? Acești trei de șase simbolizează trei patimi cumplite care vor stăpâni lumea în vremea din urmă, și anume: poftă fără de minte, adică desfrâu și beție cum n-a mai fost niciodată pe pământ; închipuire pripită sau imaginație pripită, care duce la secte, dezbinări de tot felul, boli sufletești, vrăjitorie, deznădejde și sinucidere; și al treilea șase înseamnă mânie fără judecată, adică ură între oameni, războaie, răzbunare, crime de tot felul, ceartă și tulburare între creștini, între părinți și copii, așa cum scrie la Sfânta Evanghelie. Toate aceste patimi, care sunt simbolizate prin cifrele 666, stăpânesc astăzi tot pământul, până când va veni sfârșitul lumii și judecata de apoi. Atunci fiecare va lua după faptele sale.

Păi voi gândiți că o să fie o pecete cu cifrele 666?

Prostii! La Apocalipsă, dacă ceri tu 666, eu îți cer ție <<jivină gândită>>și <<cal galben>> și <<cal roib>> și <<cal negru>> și <<cetatea care naște>>. Cetatea se face femeie și naște. Ia să-mi spui tu mie ce-s acelea? Cele șapte cupe ale mâniei lui Dumnezeu, cele șapte trâmbițe, ce-s acelea? Păi spune, măi! Cea mai blestemată sectă din lume, care ne amenință, este secta iehoviștilor. Ce hule grele aduc ei împotriva dumnezeirii! Ei nu cred în Hristos. Este o sectă politică iudaică, care luptă împotriva creștinismului și încearcă să atace dogma Preasfintei Treimi, căci despart pe Tatăl de Fiul și de Sfântul Duh. A fost vreodată Tatăl fără Cuvânt ? Hristos este Cuvântul Tatălui. A fost vreodată Tatăl fără Duh? Ce spune în Psalmul 12: <<Cu cuvântul Domnului cerurile s-au întărit și cu Duhul gurii Lui toată puterea lor>>. A fost vreodată Tatăl fără Cuvânt sau fără Duh? N-ai văzut la facerea omului? <<Să facem om după chipul și asemănarea noastră>>. Cu cine se sfătuia Tatăl, dacă nu era Fiul și Duhul Sfânt? N-ai văzut la amestecarea limbilor: <<Să ne pogorâm, să le amestecăm limbile>>. Sfânta Treime de la început se descoperă în cele mai tainice Scripturi. Deci răul din draci acesta este: poftă fără minte, închipuire pripită și mânie fără judecată. Asta înseamnă 666! <<Și va veni o sectă la sfârșitul lumii, zice Sfântul Andrei, care nu va face cruce și le va pune Antihrist pecetea pe mâna dreaptă și n-o vor ridica la frunte; că fruntea este partea rațională a sufletului, adică mintea>>”.

http://cleopasihastria.wordpress.com...-intre-oameni/

Deci:

In ceea ce privește cifrele din Vechiul Testament, ele nu au tâlcuiri cabalistice, ca și când ar fi vrăjitorie, ci ele sunt sau reale, sau simbolice, după cum este caracterul cărții din care sunt luate.

http://www.scribd.com/doc/2397550/Pa...dinta-ortodoxa

De altfel numele lui antihrist este 666 pentru că se împotrivește numelui lui Iisus care este, după gemetrie 888:
Cum? Iată cum: fiecărei litere grecești îi corespunde un număr:

Ἰ = I = 10
η = i = 8
σ = s =200
ο = o = 70
ῦ = u =400
ς = s =200
total 888.

Adică de trei ori numărul zilei a 8-a, adică a veșniciei.
O dată 8 pentru Tatăl că e veșnic,
o dată 8 pentru Fiul că e veșnic,
o dată 8 pentru Sfântul Duh că e veșnic deci Dumnezeu.

În afară de asta și numărul lui Hristos este tot 888 dar nu gemetric ci tainic deoarece Hristos (Χριστός) în limba greacă înseamnă Uns. Adică ziua a 8 a adică a veșniciei luată de 3 ori o dată pentru Tatăl Cel ce unge, o dată pentru Fiul Cel uns și o dată pentru Duhul Sfânt adică Unsoarea mai presus de toate mirurile.

De altfel în greacă 666 se scrie așa ΧξϹ (unde Ϲ este digamma) iar Hristos se prescurtează în greacă așa Χς ceea ce evident vrea să arate simbolic că antihrist va copia la început exact comportamentul lui Hristos, pentru a se substitui Lui (anti înseamnă și contra dar și în locul) doar că va avea ceva pe care Hristos nu a avut-o și anume slava deșartă, căutând slava numelui său iar nu a lui Dumnezeu. Și aceasta este simbolizată tocmai prin litera ξ ca un șarpe. Căci șarpele cel vechi ne-a ispitit pe noi să nu mai căutăm slava numelui lui Dumnezeu ci slava (re)numelui nostru devenind dumnezei falși adică fără Dumnezeu.

Ioan 5:43. Eu am venit în numele Tatălui Meu și voi nu Mă primiți; dacă va veni altul în numele său, pe acela îl veți primi.

Cu durere și dragoste întru Hristos Iisus, Domnul nostru,
Alexandru

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.

Last edited by ALEXANDRU ANASTASIU; 09.09.2011 at 04:58:46.
Reply With Quote