Din pacate ,in ziua de azi,nici intalnirile directe dintre crestini ,nu mai rezolva mare lucru.
Intalnirea virtuala ,oricum este slaba,si nu are darul sa te ajute cu ceva consistent,dar astazi,chiar si doi crestini practicanti daca se intalnesc nu au puncte comune.
Se vede pe acest forum cat suntem de diferiti,si cum fiecare are o parere personala,diferita de a celorlalti.
Explicatia care imi vine acum in minte,pentru aceasta lipsa de comunicare,este faptul ca crestinul amesteca credinta cu intelesuri proprii,unele ale lui,altele luate din afara,si rezultanta este o supa diluata de crestinism.
Unii se amagesc ca au citit ca crestinii din urma vor fi foarte mari,si ei trebuie sa-si pastreze doar credinta dreapta,fiind mai putina nevoie de fapte.
Nu cred ca e asa,cred doar ca omul de azi nu poate sa renunte atat de usor la placerile facile oferite de civilizatia moderna;iar aceste placeri ii aduc un crestinism comod.
Scriem problemele noastre la tastatura,mergem cu masina la Biserica sau manastire,ne uitam la tv,ne imbracam bine,mancam bine,nu prea muncim fizic etc..
Toate acestea denatureaza pe om,si face ca profunzimea sa scada,si nevoia si spiritul de jertfa..
|