Din primul posta am inteles intr-un final ca nu ati inteles ce inseamna predestinarea si vreti sa va explic eu.Ati fi putut sa spuneti asta intr-un mod mult mai concis.Mai mult,va mascati incapacitatea sub ironie desi eu v-am spus clar ce v-am cerut:cele cinci(5,V,five,degetele de la o mana)puncte ale calvinismului.Intrucat ati ratat complet comentariul(nici nu exista un comentariu cu privire la ele in cele scrise de dvs)solicitati sa va explic eu.Draguta strategie,apoi poate comentati pe comentariul meu.Nu va suparati pe mine,dar este cel mai slab raspuns critic pe care l-am primit cu privire la tezele calviniste.In ce ati scris ati comentat orice mai putin ce spun ele.Ipocrizia deja atinge cote alarmante.
In al doilea post,care este un citat,puneti ghilimele si sursa va rog, ati invocat personalitatea lui Edwards.Si acolo contextul v-a scapat complet.Mai mult,va pot demonstra,daca totusi mai aveti un dram de onoare,ca habar nu aveti ce a inseamnat notiunea de ,,Trezire"si la ce se refera.Restul celor spuse acolo,cu privire la persoana mea nici nu ma obosesc sa le comentez.Cand lasul nu are raspuns direct atunci ataca persoana.O sa explic si despre puritani si Edwards ca sa nu ramineti in ceata totala.
O sa incep sa va pregatesc pe episoade ca sa aveti,de data asta,ce comenta,fie si pentru prima data de cand a inceput acest ,,dialog".Puteti intrerupe daca doriti,nu ati face decat sa-mi confirmati ceea ce cred deja despre dvs.Totusi am un dram de respect pentru ca fie si asa ati incercat,intr-un final,sa raspundeti intr-un anumit fel,cum ati putut dvs.O sa-mi iau la dispozitie exact cat timp v-ati luat dvs de la ultimul raspuns.Eu totusi il voi posta in in timpul zilei,nu cand oamenii dorm si nu pot fi de fata.
UPDATE:Am citit a doua oara postarile dvs,intr-o pauza.Prima data m-au amuzat pentru nu credeam sa ratati complet critica tuturor celor 5 teze.Este cumva vina mea,sunt obisnuit,in acest gen de dialog, cu precizia catolicilor.Apoi am ramas perpelex pt ca am realizat ca rar am vazut ceva mai haotic de atat.Cred ca mi-am pregatit prea multe materiale pentru specificul situatiei.
Prima data porumbelul pacii.Whatever.Dupa aceea afirmati ca nu ati inteles abordarea calvinita.Apoi,surpriza, textul biblic spre analiza desi nu sunteti convins ca stiti pozitia celeilalte partii.Dar sa combatem neicusorule.Citatul:unul singur si acela rupt din context.Nici o grija,ne vom ocupa si de el.Dupa aceea ironia.Aici porumbelul deja are icter.Postul secund debuteaza apoteotic:explicatia dvs,cu privire la credinta mea,asa cum credeti dvs ca este.Nu stiti dar o prezentati.Auditoriul deja se zbate in sughituri de plans si de compatimire.Pentru efect maxim: ,,să vedeți că Scotland este mult înmuiat, mai apropiat de Ortodoxie, prin rugăciunile unora de pe forum și mijlocirile Stăpânei".Nici macar nu vreti sa stiti ce cred despre asta,credeti-ma pe cuvant.As sari orice limita a ironiei.Adica sarmanul ratacit uite ce vede lumina prin rugaciunea noastra si whatever a cui.Sunt impresionat,desi nu am simtit asta.Sfat:nu va amagiti,desi fiecare este liber sa-si aleaga iluzia proprie.
Urmeaza lovitura:Dumnezeul infiorator al lui Edwards.O sa vedem daca nu gasim corespondent la asta prin ortodoxism.Partea aceea de postare,cu tot cu introducerea,nu va apartine.Plagiatul se evita prin citarea sursei.Sa revin:dupa citatul din Edwards urmeaza indemnul sa vina saracul nefericit la natia romana(sa-mi trag una daca am citit de aceasta conditie a mantuirii in Biblie)si ortodoxism.Simpatic,s-a gadilat si patriotismul iar lumea impresionata de lectia de iubire,aplaudat in picioare.Standing ovations.Finalul este efectiv demn de Othello: ,,cu dragoste si durere".Un fel de:Davai zdreanța, Desdemona!
Efectul postarii dvs cu pivire la calvinismul meu:multumesc,tocmai l-ati intarit cum nici nu va imaginati.Cu privire la altii:nu este treaba mea.Acum sa trecem la ceva metodic.Inteleg ca este preferata o creativitate fie si haotica dar sa vorbim (si)la obiect.Raspunul(dvs sa aveti o Biblie in principal,ma intereseaza mai putin ce versiune) va avea urmatoarea structura:
1.Calvinisti si abordarea lor.Cele 5 teze pe scurt
2.Cele 5 teze pe larg,temei biblic,opinii,comentarii.Subcapitole.
3.Puritanii,Confesiunile de la Westminster si cea Scotiana.Posibil,in limita timpului,si altele.
4.Cuvant de final(save the last dance for me).
O sa aveti tot timpul din lume sa le comentati pana ne vom vedea-n fata Domnului.Acolo vom afla si verdictul final.Asta ca sa inlatur orice dubii,prezente sau viitoare,cu privire la o schimbare a calitatii partilor.Se incadreaza la categoria ,,Things that will NEVER happen".
Ne auzim.
Last edited by Scotland The Brave; 09.09.2011 at 14:29:00.
|