Deja miroase a răspuns mânios în cinstea dumnezeului mânios
Sincer nici nu m-am obosit să răspund la cele cinci puncte ale calvinismului căci dumneavoastră aveți o credință aparte pe care eu o numesc scoțianism. Dacă aș fi vorbit cu Jean poate-l dezbăteam. Ce tot încerc să aflu, în afară de patima asta a onoarei de duelare și dorința de bătălie după asemănarea dumnezeului dvs. mânios, este ce înțelegeți dvs. din cele 5 puncte ale scoțianismului ca să vă pot răspunde dvs. Tot acuzați că noi nu înțelegem de fapt ce este calvinismul, că este altceva decât tot combatem și asta din cauză că dvs. nu-l înțelegeți pe calvinism deoarece credeți în scoțianism. Și pe orice calvin cu numele x sau y am întreba el ne-ar explica x-ismul și y-ismul. pentru că specificul protestantismului după cum îi arată numele este protestul, papismul individualist sau Quot capita tot sensus adică tradus din Publius Terentius Afer (195/185–159 îHr.) (Terence) câte capete atâtea păreri. După cum specificul Ortodoxie, după cum îi arată numele este dreapta credință, dreapta slăvire de Dumnezeu. De aceea și tot protestați și criticați, acuzând în loc să vă faceți treaba de a trece la subiect. Se împlinește cu dvs. cuvântul Evangheliei:
Matei 11:16 Dar cu cine voi asemăna neamul acesta? Este asemenea copiilor care șed în piețe și strigă către alții,
Matei 11:17 . Zicând: V-am cântat din fluier și n-ați jucat; v-am cântat de jale și nu v-ați tânguit.
Matei 11:18 Căci a venit Ioan, nici mâncând, nici bând, și spun: Are demon.
Matei 11:19 A venit Fiul Omului, mâncând și bând și spun: Iată om mâncăcios și băutor de vin, prieten al vameșilor și al păcătoșilor. Dar înțelepciunea s-a dovedit dreaptă din faptele ei.
Indiferent ce metodă am aplica cu dvs. nu este bună este rea, suntem noi cei vinovați și dvs. doar vă faceți păreri despre noi, desigur infailibile precum și înțelesul dvs. despre credință, fiind un fel de victimă-erou, în loc să discutăm odată despre adevăr.
Chiar, de ce vă tot complexați și nu veniți odată la subiect? Chiar nu puteți scăpa de robia seculară a papiștilor și protestanților față de fanaticele bătălii pe viață și moarte pentru credință? De ce tot luați ca atac personal tot ce vă spun despre greșita credință care o aveți și care evident că vă dăunează duhovnicește? Chiar nu înțelegeți că dragostea adevărată uneori și strigă când vede pe cel iubit în primejdie de moarte?
Iaca strig și eu: păzea scoțiene, te înghite dumnezeul calvinilor cel mânios! Vino să te scape Hristos!
Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)
Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
Last edited by ALEXANDRU ANASTASIU; 12.09.2011 at 02:42:08.
|