Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave
Cataline,o rugaminte,nu te lansa in aprecieri cu privire la viata mea particulara.Nu am dezvoltat nici o relatie cu nimeni de pe forum.Asta ca sa fie clar pentru toata lumea.Daca exista un om,pe acest forum,pe care am incercat sa-l determin sa treaca la confesiunea mea,sa faca un pas in fata.Am mai solicitat asta si a fost tacere.
|
Nu ai inteles sau nu am fost eu mai clar, nu despre asta era vorba in niciun caz, de altfel am si spus ca protestantii nu cred ca fac prozelitism in general (sunt aproape la fel ca ortodocsii in privinta asta).
Eu ma refeream la faptul ca spuneai ca ai o amicitie cu Theodor pentru ca apreciaza calvinismul.
Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave
Daca cineva critica sa o faca corect.Singurul scop al postarilor ce va urma va fi ca toti,indiferent de parerea pe care o vor avea,sa vada ce credem in realitate.Apoi pot sa ne critice cum vor,pana cand vor.Dar cand ceea ce crezi este efectiv rastalmacit la modul crancen atunci imi permit si eu sa spun ce cred.Daca nu ar fi critici incorecte si ar fi fost fundamentate as fi fost dispus sa scriu chiar eu o critica a doctrinei calviniste.Nu mai este cazul si daca vreun zelot sare in sus de bucurie il previn ca notiunea de ,,critica"nu inseamna mereu sa dai cu toporu intr-o doctrina ci pote insemna si scoaterea in evidenta a unor aspecte ce pot fi aprofundate.Adica nu are doar scop distructiv.
|
Nu a spus nimeni ca nu-ti poti sustine ceea ce crezi, observi ca multi care nu sunt ortodocsi o fac. Daca nu o fac in mod agresiv si mai ales atacand pe cel ce nu o sustine e foarte bine si dialogul nu e amiabil. Probelma apare cand este atacata si persoana, doar pentru ca spune ceva despre credinta eterodoxa.
Fiind un forum ortodox e normal ca sunt si critici la adresa altor credinte, nu stiu de ce unii eterodocsi (ma refer aici la unii catolici si neoprotestanti, am in minte de penticostalul) cred ca vor auzi doar cuvinte de lauda despre cultul lor. Adevarul e doar unul, iar noi nu ne putem nega credinta spunand ca alta e adevarata.
Asadar nu e nicio problema sa stai pe forum si chiar sa-ti expui credinta, eu am discutat cu tine pe temele acestea si a fost o discutie amiabila. Dar mi s-a parut ca de data asta e si un pic de agresivitate, cel putin in ultimele zile.