Apel de suflet - astăzi 6 octombrie 2012
A trecut ceva timp de la ultima mea postare. M-am întâlnit cu Maria în toate duminicile în care am mers la aceiași biserică. Ghemuită într-un colț, lângă ușă discretă și cenușie se comfundă uneori cu peretele lângă care stă mereu în ghenunchi. Nimeni nu-i vede fața, nimeni nu poate ghici dacă plânge, dacă suferă sau dacă e împăcată cu sărăcia și cu boala necruțătoate care o macină.
Oana, fica ei a terminat liceul și a intrat la facultate. A intrat pe locurile de la buget dar nu a reușit să prindă un loc în cămin. Biata Maria!
Rugăciunile lor, ale părintelui duhovnic și ale fiului său monahul Hristostom pesemne le-a scos în cale o batrână care i-a oferit gazdă Oanei contra sumei de 300 roni. Veți spune că nu e mult și chiar nu e. Dar când venitul familiei este de aprox 500 veți gândi ca și mine că este enorm.
Unii vor spune așa cum poate am gândit și eu că ar trebui să muncească Oana și să facă facultatea când va avea banii ei. Aceasta ar fi o soluție în situația lor dar când ai reușit cu medie mare și cu bursă, oare nu e păcat să nu faci tot posibilul să fii student?
Sunt multe persoane care au ajutat acestă familie de oameni credincioși și foarte săraci. Acei care o cunoaștem pe Maria, pe Oana și pe părintele Hristostom nu suntem indiferenți la nevoia lor dar este mult prea puțin ajutorul nostru.
Acei care aveți posibilitatea să ajutați nu treceți nepăsători peste aceste rânduri. Rugăciunile lor fierbinți vă vor aduce mila și ajutorul lui Dumnezeu iar milostenia făcută cu dragoste se va înmulți în casele voastre.
Last edited by dorinastoica14; 06.10.2012 at 20:36:49.
|