Sarcina extrauterina este o situatie medicala in care daca se produce o ruptura de trompa uterina moare mama in urma hemoragiei. Oricum, intr-o asemenea situatie, operatia presupune extirparea trompei cu totul, cel putin eu asa stiu. Nu stiu sa fi existat cazuri in care o extrauterina sa poata fi pastrata, de regula se ajunge la spital de urgenta si se intervine fara ca cineva sa mai aiba timp de multe discutii. Nu stiu ce sa zic, depinde de fiecare cum priveste problema, nu la sarcina extrauterina ma refeream in mesajul anterior, ci la altfel de recomandari de intrerupere a sarcinii, de genul: copil cu handicap la mana, (vezi cazul Ioanei Ginghina), sindrom Down, sau alte chestiuni care nici macar nu au fost suficient investigate. Am cunoscut cazuri cu recomandari medicale clare de intrerupere a sarcinii, in care s-au nascut copilasi sanatosi si fara probleme la nastere, atat pt mama cat si pt fat.
Ma refeream mai sus, la un produs de conceptie viabil, situat fireste in uter, cu sanse de dezvoltare intrauterina si de nastere.
Sarcina extrauterina din pct de vedere medical strict, este un fiasco inca de la inceput. Nu se va solda cu nasterea unui fat, si nu sunt sanse de supravietuire in cazul mamei. Este o situatie de care trebuie sa speram si sa ne rugam sa ne fereasca Dumnezeu, si daca se intampla, se discuta asa cum am spus si la alt topic, cu duhovnicul in particular. Nu suntem lipsiti de discernamant si nici habotnici, suntem crestini.
Doamne ajuta!
|