Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Exact aceasta este și ideea principală a documentului Donum Vitae ("Darul vieții") elaborat de Sfântul Oficiu al Inchiziției încă din anul 1980, când noua tehnică a FIV abia se născuse în entuziasmul unei lumi întregi hipnotizate de acest "succes".
|
Mai exista Inchizitia?

"FIV disociază concepția de actul matrimonial, fiind păcat din exact aceleși motive pentru care prezervativul este păcat."
Nu este adevarat!!! Cuplul este impreuna in toate activitatile care fac parte din acest act medical. Nu se duce numai femeia de una singura.
Mihnea tu ai idee cum se face IVF? De la cap la coada? Ca eu am impresa ca nu stii.
Si cum poti sa compari cu folosirea prezervativului?

Aia sa face si in afara casatoriei si o poate face si barbatul singur si etc.
Si prezervativul se foloseste tocmai ca sa nu faci copii!
Pentru IVF, pentru procreere este nevoie de doi plus Dumnezeu.
Niciodata nu se intampla fara Dumnezeu!
EL da viata si la IVF!!!!
Si voi nu stiti cata iubire si suferinta inseamna pentru cei doi din cuplu ceea ce fac si o fac tocmai ei cel mai mult din iubire si impreuna, poate chiar mai mult decat cei ce capata copii pe cale naturala. Aia o fac de multe ori automatic si fara iubire, in casnicie sau in afara ei.
IVF nici nu ai voie sa faci in afara casatoriei in majoritatea tarilor, prin lege.
Ceilalti pot face copii cand vor ei, si in afara casatoriei si prin desfranare. Un de este pacatul mai mare?
Daca exista "Drept de a avea copil"
Nu stiu, eu stiu cred ca avem acest drept, chiar daca nu scrie nicaieri.
Nu ne poate opri nimeni sa avem copii? Sau poate veni cineva in casa si sa spuna: Stop! Nu aveti dreptul sa faceti copii! Despartiti-va!
Nu stiu aveti niste imagini deformate...
Exista chiar si o obligatie de a avea copii: "Cresteti si va inmultiti..."
Dumnezeu vrea sa facem copii. Eu asa cred. Ca nu ne da totusi la toti...nu stiu de unde vine si daca de la EL.
Nu stiu, tocmai asta este problema mare. Nimeni nu stie.