View Single Post
Vechi 10.09.2011, 23:08:45
crestinOrtodoxa
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Francu Vezi mesajul
Daca am incerca sa fim macar 50% cum erau primii crestini atunci poate nu ar fii atatea furturi, omoruri,violuri smecherii ,lene ,razboaie ,ura etc,,,Ca daca tot NE LAUDAM ,ca popor ca detinem credinta dreapta, apoi trebuie SA SE SI VADA.Si totusi in Antichitate politeismul intetinea ura si vrajmasia intre popoare si nu mai,,,,poate ca exista azi urme de politeism in cadrul Crestinatatii si din cauza asta sant atatea probleme multe amintite mai sus.
Cate vorbe... primii crestini preferau sa-si vada nu numai pe ei, ci si proprii copii arsi de vii sau dati la fiare in arene decat sa se lepede/sa-i auda lepandandu-se de Hristos.

Mi-aduc aminte ca am citit nu-mai-stiu-unde de o crestina si fiul ei care au fost adusi in arena, si din nou pusi sa aleaga. Si i-au zis femeii "femeie, leapada-te de Hristos al tau, ca o sa arzi pe scaunul de fier, si-ti vei vedea fiul murind la fel." si ea a zis "Nu ma lepad de Hristos, si eu si fiul meu vom avea viata vesnica!". Si asa si-au dat sufletul in mainile Dumnului... pe un scaun de fier sub care ardea focul.

Cati ar face asa ceva in ziua de azi?... nici nu putem sa ne comparam cu primii crestini, suntem foarte foarte departe de credinta lor jertfelnica...
Reply With Quote