Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9
Da!
Iarta-ma mare Dumnezeule!
Sunt de mult timp pe forumul acesta si multi oameni ma cunosc adica stiu putin putin despre mine si de asta...sunt de vreo 3 pe forum!
Tocmai!ca prin depresie si suferinte am descoperit pe Hristos!
Si acum in prezent toate lucrurile merg bine!
Am fost la moaste la sf.nectarie(ocrotitorul meu) si m-am rugat si vreau sa avansez in religie!(deja stiu informatii multe) dar vreau sa mai avansez!
Nu stiu ce sa ma fac in viitor,stiu Dumnezeu ma va indruma la momentul potrivit.
Optiunea e intre filosofie,istorie sau religie!nu stiu!!
Cum v-am zis am nevoie mare de comunicare!
Ma simt liber!
Va multumesc mult pentru toate sfaturile!
Stiu ca ma voi face bine fiindca dumnezeu ma iubeste(si mi-a demonstrat asta foarte foarte foarte foarte des)
slava tie dumnezeule!bucura-te Sfinte Nectarie!
Bucura-te Maica Preasfanta Prima intre Sfinti!
|
Și eu sunt foarte tânără, încă n-am împlinit 20 de ani. :)
Te apreciez mult pentru mesajele pe care le postezi, se vede că ești un tânăr iubitor de Hristos, cu o gândire profundă.
Interesant că și eu, când eram în liceu, oscilam între teologie, istorie și filosofie. :) Până la urmă, am ales teologia, dar îmi doresc ca, după ce voi absolvi această facultate, să studiez și filosofia. Spuneai că ai nevoie de un sfat... Păi, eu sunt aproape de aceeași vârstă cu tine, având nevoie, la rândul meu, să fiu îndrumată de către cei cu mai multă experiență. :) Totuși, îți sugerez să-ți descoperi vocația, să te gândești care dintre aceste domenii te-ar ajuta mai mult în evoluția ta spirituală și care ți-ar fi mai util pentru a-i putea ajuta și pe alții. Cred că ar fi minunat să fii preot sau profesor de religie, să-i poți învăța și pe alții despre Dumnezeu! Dar Îi poți sluji lui Hristos foarte bine și în calitate de istoric sau filosof creștin, depinde de vocația ta... Sunt sigură că Dumnezeu te va îndruma, descoperindu-ți care este voia Sa pentru viitorul tău. Dacă vrei, te poți specializa și în mai multe domenii. De exemplu, poți urma studiile Facultății de Teologie (eventual, specializarea teologie pastorală, ca să poți deveni preot) și, după aceea, te poți înscrie la Facultatea de Filosofie. Cele trei domenii - teologia, istoria și filosofia - sunt, oricum, complementare și se întrepătrund, în sensul că, la Teologie, se studiază multe discipline istorice (istoria Bisericii universale, Istoria Bisericii Ortodoxe Române etc.) și, pentru a înțelege corect învățăturile Sfinților Părinți, este necesar să dobândești și cunoștințe de filosofie. E minunat că Dumnezeu a rânduit ca tu să fii pasionat de trei domenii înrudite între ele...
Domnul nostru Iisus Hristos să fie întotdeauna cu tine și să te călăuzească în continuare pe drumul mântuirii, astfel încât să sporești în viața spirituală și să poți promova în lume adevărul sfintei noastre credințe!
Sper să mai ținem legătura și, încă o dată, felicitări pentru mesajele înțelepte și folositoare, pe care le postezi!
Mult succes în noul an școlar!
Hristos în mijlocul nostru!
P. S. În ce clasă ești? Eu am trecut în anul II la Teologie. Tu ești... într-a XI-a, sau într-a XII-a?
Laura