View Single Post
Vechi 12.09.2011, 00:15:11
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de rezadiniran Vezi mesajul
Sa nadajduim ca in viitor vor fi si multi episcopi ortodocsi care vor lua exemplul revenirii in Biserica lui Hristos.
Nu îndrăznesc să sper ! Pentru asta, ne rugăm la fiecare Sf Liturghie. Ce bucurie va fi atunci, pe străzi, în case, în suflete !

De pregătit, mă pregătesc de pe acum: de exemplu, mă feresc ca de foc să suflu o vorbă nelalocul ei despre PF Daniel. Într-o zi, poate că am să fiu sub omoforul arhieriei sale. În cazul Unirii, e de așteptat să existe o singură Biserică Catolică Răsăriteană în Ro, iar lui, având titlul cel mai mare în rang, i s-ar cuveni scaunul de întâistătător și de arhiepiscop și mitropolit al Bucureștiului. Ca primat al unei Biserici de mărime semnificativă, cooptarea Prefericitului în Colegiul Cardinalilor ar fi cvasi-automată. Cine știe dacă, în vreun Conclav, nu ar putea accede la Scaunul Apostolic, devenind primul Papă greco-catolic din perioada post-bizantină ? Benedict este bătrân, Daniel e tânăr. Pare elucubrant, dar la Dumnezeu mari minuni s-au văzut.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote