Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Noi (aici mă refer la toți adventiștii) evităm consumul porcului, nu din considerente de "Lege Veche", ori "de închinare la porc", ci exact din considerente de sănătate. Și acestea nu se referă la "carnea stricată în condiții de căldură", ci la sănătate în general. Motiv pentru care foarte mulți adventiști au renunțat definitiv la orice fel de carne.
Nu neglijați de asemenea ideea că există o interdicție a lui Dumnezeu. Credeți că pomul oprit din grădina Edenului era otrăvit, ori nesănătos? Nu, domnule. Era pur și simplu o poruncă a Domnului care trebuia respectată fără a pune întrebări și a găsi justificări!
|
Din punctul meu de vedere este laudabil ca reusiti. In Ortodoxie exista si ideea ca imbuibarea pantecelui favorizeaza alunecarea spre desfrau, iar eu cred ca in mod mai precis este mai ales imbuibarea cu grasimile animale si cu bautura care au astfel de efecte.
Dar vorbind din perspectiva poruncii lui Dumnezeu, cum va explicati faptul ca inainte de Potop, oamenii nu aveau voie sa manance deloc carne, si abia dupa Potop li s-a dat voie, si desi notiunea de animale curate si necurate exista deja, interdictia de a nu le manca pe cele necurate nu a venit imediat?
Si la dvs. se respecta si capitolul 12 din Levitic?