Citat:
Īn prealabil postat de anita
Bine ,bine ,asta e o atitudine cam nepotrivita ,nu suntem speciali ,numai Dumnezeu stie ce e in sufletul fiecaruia.
Dar spunand despre ortodocsi ca sunt fanatici v-ati condamnat singur cu aceasta atitudine defaimatoare ,vreau sa spun ca ati gresit si nu aveti nimic de castigat decat satisfacerea orgoliului personal.
In ortodoxie mandria e un pacat foarte mare de la care multe alte rele vin.
Ortodocsii trebuie sa fie foarte atenti cu pacatele ,asta insemnand trevzie.
La catolici faptele conteaza ,dar nu e suficient sa faci fapte de milostenie ,faptele bune pot include de exemplu si mersul la biserica sau rugaciunea.
|
Stimata doamna, nu despre ortodcosi am zis ca sunt fanatici, ci de filetisti. Adica de cei care amesteca nationalismul cu credinta, fie ea si ortodoxa; oamenii acestia merg chiar mai departe de amestec, si pun natiunea mai presus de credinta. Poate stiti ce i s-a spus unui sfant ortodox francez contemporan cu noi, al carui nume imi scapa, de catre conationalii sai greci din diaspora din Marsilia (era francez de origine greaca): "Pamantul bisericii ortodoxe este pamant grecesc". Bleah!
Filetismul este
erezie, condamnata ca atare in secolul XIX. Si da, pe acest forum, am avut, am si voi avea ciocniri cu fanatici de toate soiurile, dar am avut si am "meciuri amicale" cu ortodocsi "linia dura", gen colegul Catalin2, insa deseori presarem umor pe marginea transeelor, sa zic asa. Cu fanaticii e insa alta poveste, vedeti stilisti, anticatolici/antiecumenisti, pamantofixisti, si alte specii narrow-minded.