View Single Post
Vechi 12.09.2011, 13:03:09
cz4000 cz4000 is offline
Banned

Data înregistrării: 21.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Paduraru Vezi mesajul
Legat de adepții celorlalte culte, ca oameni avem datoria să-i iubim și să-i respectăm, însă trebuie ca noi să ne vedem de credința noastră. Dacă unii înțeleg și aplică greșit ecumenismul (ecumenismul - mișcare religioasă care încearcă să unifice toate religiile creștine în sânul Bisericii Ortodoxe, fără a renunța la nimic din Dreptarul Ortodoxiei) e problema strict personală a fiecăruia. Ierarhii, Sfintele Sinoade nu pot să mă oblige pe mine personal ca să mă rog în aceeași adunătură cu adepții altor culte. La Sfânta Liturghie se slujește conform Dreptarului lăsat de Sfântul Ioan Gură de Aur.

Despre această învățătură, sincer, n-am la mine sursa exactă - poate o știe sigur vreunul din frații creștini de pe forum, însă vă asigur că este o învățătură ortodoxă.

Văd bine ce ați scris?!? "diavol" cu "D" mare?!?!?!? "ucidă-l Crucea"!

Apoi, care este erezia mărturisită de vreun episcop? Hai să nu ne dăm noi mai vrednici, cum nu suntem, și să nu mai criticăm pe episcopi și să-i blamăm pentru fel de fel de erezii închipuite de mintea noastră (fără a avea Harul Sfântului Duh); nu de alta, dar mai ajungem să ne mai închipuim că suntem mai vrednici decât ei, iar un astfel de gând vine de la ...
Calendarul este vreo erezie?!? Corect a punctat si fratele creștin Ștefan Florin.

Acest citat al Patriarhului Chiril nu face o referire exactă la calendar. Despre calendar repet: "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul!" și nu "doamne calendare ....!"; "PreaSfântă Treime miluiește-ne pre noi!", și nu "preasfinte calendare....!"; "PreaSfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pre noi" și nu "preasfinte calendare....!" ; "Sfinților Apostoli, Mucenici, Cuvioși rugați-vă Lui Dumnezeu pentru noi!" ș nu "sfinte calendare...!" Ne închinăm Sfintei Treimi, Maicii Domnului, Sfinților și nu calendarului. normal că diavolul (sic!) lucrează și încearcă pe toate căile să dezbine creștinismul. Noi știm ce avem de făcut: să ne rugăm, să fim smeriți și ascultători întru cele spre mântuirea sufletului și să ne curățim de păcate prin mijloacele lăsate la îndemână de Sfinții Părinți.

La săptămâna ecumenică de rugăciune B.O.R. nu mai participă în urma împărtășirii ierarhului N. Corneanu cu uniții. Se știe că acum se încearcă "pensionarea" acestuia. anatema asupra papei nu cred că a fost ridicată numai de B.O.R. sincer prefer să nu mă implic în chestiunea anatemelor. nu sunt cleric (implicit, n-am Harul Sântului Duh asupră-mi) ca să mă pot pronunța. Despre eretici, îi respect și îi iubesc (măcar încerc!) doar ca și semeni trupești ai mei. De învățătura lor mă îndepărtez vizibil.
Biserica Ortodoxă Română mai este considerată heterodoxă de vreo altă Patriarhie?!? Confirmă asta Patriarhia Constantinopolului, sau a Moscovei?!? Se întâmplă să slujească împreună, la diverse ocazii clerici B.O.Ru. cu clerici B.O.Ro., chiar și cu preoți de stil vechi.

Mulțumesc de lămurire! După cum am zis, dacă este așa ceva, în prezent, e bine!

Mărturisirea Adevărului nu se face aruncând cu noroi în altă Biserică (autocefală ortodoxă), mai ales pe tema controversatului calendar. Ortodoxia e religia Adevărului, dar și a Dragostei, Smereniei și nu a hulirii altor Biserici autocefale ortodoxe, chiar și altor culte. Noi trebuie să ne rezumăm strict la Dreptarul Ortodoxiei lăsat de Sfinții Părinți (nu cred că au făcut Sfinții Apostoli, Sfinții Trei Ierarhi, sau cele 7 Sinoade Ecumenice vreo referire la calendar) și la huliri ale Bisericilor Ortodoxe, nici a altor culte. Unde se hulește altă credință, chiar altă "încălcare de dogme" din partea unei ierarhii bisericești, acolo e clar că lipsește Harul Sfântului Duh. Cât despre ceea ce au spus cei de la Slătioara despre moaștele părintelui Ilarion Argatu se vede o totală denaturare a unor adevăruri.
Mai multe nu voi detalia aici, acestea sunt părerile mele personale, mi-ar părea bine ca toți creștinii ortodocși să trăim în pace, fără controverse, chiar să-i iubim și să-i respectăm ca semeni trupești și pe adepții altor culte. Trebuie ca, mai întâi să ne vedem și să ne scoatem bârnele din proprii ochi și apoi să căutăm la paiele din ochii semenilor noștri. vă rog frumos să mă iertați dacă v-am ofensat cu ceva!
Doamne ajută-ne!
Padurene, raspunsul tau sfideaza prin extensie logica toate legile naturii! Eu nu vad nici un rost sa continuam discutia, macar pina atunci cind se va gasi vreunul dintre fratii tai crestini sa demonstreze teoria ortodoxa a drepcredinciosului - albina care culege nectarul de la episcopii eretici...