Citat:
În prealabil postat de FlaviusM
Si eu sunt pentru scoaterea icoanelor din scoli si alte institutii ale statului, dupa tine asta inseamna ca sunt posedat de diavol?
|
Spuneti-mi, va deranjeaza daca un elev are la gat un lantisor cu cruciulita sau doar icoana de pe perete va starneste repulsie? La orele de religie se poate aduce ca material didactic o icoana asa cum la ora de geografie aduci o harta sau la biologie un microscop ? Ati resimti o vadita satisfactie daca s-ar face saptamanal un sport:
sus icoana, jos icoana, sus icoana, jos icoana de pe perete (daca n-avem religie
)? sau
sus tabloul lui Mendelev, jos tablul lui Mendelev de pe perete (daca n-avem chimie), jos harta Romaniei de pe perete, sus harta pe perete,daca avem geografie etc. Copilul d-voastra. oricum va fi indoctrinat de d-voastra. cu idei anti-clericale, deci nu vad care e “riscul” ca vede o icoana. El o va trata cu indiferenta, ca pe un tablou, in schimb pentru altii poate afea efect pozitiv, ii ajuta, le confera incredere. Din moment ce pe peretii scolilor exista o pleiada de personalitati istorice, din diverse domenii, de ce va deranjeaza icoanele? Tot personalitati ale istoriei au fost si acei sfintii, care apartin "domeniului teologic".
V-ar bucura daca s-ar decora peretii doar cu arta abstracta, fara personalitati ?
Daca icoanele ar fi facute de elevi la ora de desen si expuse in cadrul scolii, asa cum se intampla de obicei cu picturile lor, ati mai avea ceva de comentat? doar e arta, reflecta talentul copiilor, e produsul atelierului de creatie. (ora de desen) Eu stiam ca scoala e o institutie de educatie si
cultura, insa se pare ca d-voastra aveti alte idei.