View Single Post
Vechi 12.09.2011, 17:15:39
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Trec clasa a 10.Fiindca am amanat un an din cauza problemelor cu depresia,stresul,atacul de panica...Eu trebuia sa fiu a 11.
A, atunci e foarte bine, mai ai suficient timp la dispoziție pentru a-ți alege cariera. Nici eu nu eram hotărâtă în clasa a X-a... Așa cum ți-am spus, îmi doream să studiez teologia, dar îmi plăcea mult și istoria.
Mi-ai adus aminte că, în liceu, aveam un coleg care, nu știu din ce motive, fusese înscris la școală mai târziu cu un an. Era un elev deosebit, olimpic național la istorie și la limba română. Cred că așa a rânduit Dumnezeu ca tu, amânând un an continuarea studiilor, să reîncepi acum mai maturizat și întărit și să-ți fie mult mai ușor decât colegilor tăi pentru că, fiind mai mare și mai bogat în experiențe spirituale, poți înțelege la un alt nivel ceea ce înveți.
Dumnezeu să fie cu tine!

În privința depresiei, aș dori să-ți împărtășesc o cugetare deosebit de interesantă a Sfântului Efrem Sirul despre lupta împotriva întristării: "[COLOR=#4e8fac]Dacă vrei să birui întristarea, nu te necăji. Și chiar dacă ești lovit, ocărât sau prigonit, nu te supăra, ci mai mult bucură-te! Și numai atunci să-ți pară rău, când greșești; însă și atunci cu măsură, pentru ca să nu cazi în deznădejde."[/COLOR]
[COLOR=#4e8fac]De ce să te întristezi, dacă știi că Domnul Dumnezeul nostru este cu tine și te iubește? De ce să-ți lași sufletul copleșit de întristare și descurajare, dacă știi că nimeni și nimic nu-ți poate răpi bucuria comuniunii cu Tatăl nostru ceresc? Dumnezeu este cu tine, cei apropiați ai tăi - părinți, bunici - de asemenea, îți sunt alături și te iubesc! Ai toate motivele să te bucuri... și să știi că bucuria duhovnicească este o formă de recunoștință față de Dumnezeu. :) Fii optimist și plin de bucurie, dragă frate întru Hristos, căci ai fost creat pentru a dobândi, prin credință și fapte bune, viața și fericirea veșnică![/COLOR]
[COLOR=#4e8fac][/COLOR]
[COLOR=#4e8fac]Doamne ajută![/COLOR]
[COLOR=#4e8fac][/COLOR]
[COLOR=#4e8fac]Pace și bucurie întru Domnul![/COLOR]
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote