View Single Post
Vechi 12.09.2011, 18:14:38
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
NU!!! Si eu am dreptul la invatamant public, asa cum si eu am obligatia de a plati taxe si impozite.

Sincer, nici nu ma intereseaza icoana in sine, ci principiul.
Asa este. Ai dreptul la invatamant public. Drept respectat in Romania. Ai si dreptul sa iti construiesti propria scoala si sa angajezi profesori conform cu libera ta optiune. Dar, ai obligatia de a supune aprobarii ministerului de resort programa scolara.

In orice stat democratic, legile se voteaza pe baza de majoritate. Deci, regulile sunt facute de majoritate. In consecinta, nu ai dreptul tu, minoritar, sa impui majoritatii sa faca ceva impotriva vointei ei, atat timp cat nu faci dovada ca majoritatea a incalcat legile interne sau internationale pe care si-a asumat sa le respecte.

Si ar mai fi un aspect pe care il omiti foarte usor. Intr-o clasa dintr-o scoala oarecare, de stat sau particulara, statul roman nu te obliga sa pui pe perete icoane ortodoxe. Este optiunea libera a majoritatii acelei clase.

Asa ca, tocmai ca principiul pe care il propui este anapoda. Este generator de haos.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."

Last edited by laurschepsis; 12.09.2011 at 18:16:42.
Reply With Quote