Subiect: Sufletul pereche
View Single Post
Vechi 12.09.2011, 19:40:38
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Aiurea, nu scrie nicaieri ca au fost facuti "suflete pereche", au fost pereche constransi de imprejurari... ghici care.. :)

Iar "argumente" de genul "am auzit de la preoti ortodocsi", "ca ar exista", "o interpretare.." ..sunt hilare, putina seriozitate nu strica, avem aici niste cazuri grave, un barbat care isi inseala nevasta, o femeie care da cu casatoria de pamant..si amandoua cu scuza "sufletului pereche" si cine stie cate/cati mai sunt care isi gasesc o astfel de scuza pentru imaturitatea lor sentimentala.
Eu aici nu discut cazul particular, care poate să nu fie adevărat, al insului care a deschis vorba. Vorbeam doar teoretic. Și în cazul sufletelor pereche, tocmai aici este baiul că această problemă este una a oamenilor care au maturitate sentimentală și chiar spirituală (chiar dacă nu sunt sfinți, au o numită maturitate). Oamenii care nu Îl cunosc pe Dumnezeu și nu cunosc dragostea lui Iisus Hristos cam greu ajung la "sufletul pereche". În sfârșit, este vorba despre o ipoteză, dar o ipoteză despre care unii au depus mărturie în urma experienței lor. Pur și simplu, pentru unii, nu știu dacă pentru toți, sau dacă au descoperit toți, există o anumită persoană de sex opus care le dă sentimentul de împlinire sufletească, de întregire. Pentru că nu întâmplător i se spune "sufletul (persoana) pereche" și nu "sexul pereche".

Puteți să citiți, și toată lumea chiar, "Noaptea de Sânziene" a lui Mircea Eliade, roman unde este vorba despre această problemă, evident nu doar despre asta, dar este o temă principală a romanului.
Reply With Quote