Subiect: Inchizitia
View Single Post
Vechi 12.09.2011, 21:01:25
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Care genocid a făcut Inchiziția, domnule ? Aveți proprietatea termenilor, sau sunteți doar înecat de ură și de subiectivism irațional ?

Și da, aș fi de acord ca cineva care se pretinde catolic să fie ars pe rug, dacă erezia este dovedită. Erezia este o crimă mai gravă decât omorul. Dacă acceptăm pedeapsa cu moartea pentru omor, atunci este absolut logic să o acceptăm, cu atât mai mult, pentru erezie.

Același lucru este valabil și pentru vrăji: motivul pentru care azi refuzăm incriminarea lor este, de fapt, necredința noastră. Dacă am crede cu adevărat, dacă am crede că exisă oameni care, făcând pact cu diavolul, sunt capabili să nenorocească sute de vieți (ca să nu mai vorbim de ofensa adusă lui Cristos), atunci executarea lor ne-ar apărea ca lucrul cel mai logic și mai necesar. Dar noi, de fapt, nu mai credem în puterile diabolice, așa cum nu mai credem în cele cerești.
Cred că de fapt aici nu mai avem de a face cu credința, ci cu fanatismul catolic și cu propagandă fanatică. Pentru astfel de lucruri nu există justificări biblice. Ba dimpotrivă există multe justificări biblice tocmai împotriva acestor atitudini fanatice catolice. Pe lângă sfatul de a ne feri de proorocii mincinoși, nu de a-i arde pe ruguri, pe lângă porunca de a ne îndepărta de eretici, după ce se vede că nu retractează și nu acceptă adevărul, există și în evanghelii Pilda neghinei precum și explicarea de către Iisus a acestei pilde, relatări care justifică exact opusul pozițiilor propagandistice fanatice catolice. A se vedea: Matei 13:24-30 și Matei 13:36-43. Fragmentele sunt prin sine dovezi ale fanatismului acestor fanatici catolici, abătuți de la Biblie și de la cuvântul lui Iisus Hristos.
Reply With Quote