View Single Post
Vechi 13.09.2011, 01:20:23
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FlaviusM Vezi mesajul
A
Articolul 29: Libertatea conștiinței
1.Libertatea gândirii și a opiniilor, precum și libertatea credințelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credință religioasă, contrare convingerilor sale.
2.Libertatea conștiinței este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranță și de respect reciproc.
3.Cultele religioase sunt libere și se organizează potrivit statutelor proprii, în condițiile legii.
4.În relațiile dintre culte sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acțiuni de învrăjbire religioasă.
5.Cultele religioase sunt autonome față de stat și se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenței religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile și în orfelinate.
6.Părinții sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educația copiilor minori a căror răspundere le revine.

In toate aceste aliniate se vorbeste permanent de culte religioase (la plural) si se subliniaza libertatea absoluta a cetatenilor romani de a adopta, sau nu, orice credinta religioasa doresc.
Prin prezenta icoanelor ortodoxe in institutii ale statului roman, statul favorizeaza o anumita religie, cea ortodoxa,, care nu este pomenita niciunde in Constitutie si care are din punct de vedere legal exact acelasi statut si aceleasi drepturi ca si celelalte culte.
Deci în care din aliniatele reproduse din Constituție reiese că icoanele nu ar trebui să fie prezente în școli ? Oare "stat laic" înseamnă "stat ateu" sau înseamnă "stat non-teocratic" ? Iată, eu nu sunt ortodox, ci am altă credință. Dar nu mă deranjează deloc icoanele vreunei sfinte ortodoxe Filofteia de pe pereți, nici nu consider că cei trei micuți ai mei ar fi expuși prozelitismului ortodox din acest motiv. Eu nu m-am plâns și nu mă plâng de existența icoanelor sfinților ortodocși de pe pereți, vă rog să aveți amabilitatea să nu îmi apărați un drept pe care nu îl cer.

Și de ce puneți semnul egal între "libertate de conștiință" și "libertate religioasă" ? Iată, de exemplu eu am convingerea că sistemul democrației universale este o stupiditate. E o chestiune de conștiință. Mult mai mult decât icoanele Sfintei Filofteia, mă deranjează portretele unor domnitori masoni alde Cuza de pe pereți și citatele cu litere de-o șchioapă care fac apologia democrației universale. Copiii mei sunt, astfel, cu adevărat expuși pericolului mancurtizării, luând pretinsa superioritate a democrației drept axiomă.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 13.09.2011 at 01:32:02.
Reply With Quote