Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Mă îndoiesc că le-ai citit. Altfel aveai atâta rușine să taci, evitând să umpli forumul cu argumente expirate care proslăvesc un calendar care nu numai că e incorect astronomic, dar vine și de la niște păgâni care nici măcar la rubrica "preparatio evanghelica" nu intră.
|
“Mă îndoiesc că le-ai citit” - Incearca-ma!
“Altfel aveai atâta rușine să taci, evitând să umpli forumul cu argumente expirate care proslăvesc un calendar care nu numai că e incorect astronomic, dar vine și de la niște păgâni care nici măcar la rubrica "preparatio evanghelica" nu intră.” - Tocmai asta este problema:
CA NU LE-A “EXPIRAT” NIMENI! De aceea toate anatemele si blestemele sint vii si lucreaza:
“Și așa ne-am hotărât cu tot sfințitul cler, carele e cu noi și cu adunarea creștinească, să-i dăm anatemei de trei ori; fie că sunt din rândul clericilor, fie al laicilor (mirenilor), despărțiți sunt de la Domnul Dumnezeu Atotțiitorul, blestemați și neiertați, iar după moarte să nu putrezească. Pietrele și fierul sa putrezească, dar ei niciodată; să moștenească lepra lui Chiezi și să se spânzure ca Iuda, să fie suspinând și tremurând pre pământ ca și Cain, mânia lui Dumnezeu să cadă pre capetele lor, să fie la un loc cu Iuda și iudeii cei luptători de Dumnezeu, să crape pământul și să-i înghită ca pre Datan și Aviron. Ingerul Domnului să-i gonească pre ei cu sabia in toate zilele vieții lor și toate blestemele Patriarhilor și ale Soboarelor să cadă peste dânșii, să fie veșnic sub anatemă și în focul veșnic. Amin!” (Enciclica de la 1756 a Patriarhului Ecumenic Chiril al V-lea impotriva celor care au adoptat inovatiile papale de la 1582 - http://orthodoxwiki.org/Sigillion_of_1756)
Sa-ti mai aduc aminte ca tot ce-au legat acesti parinti ortodocsi pe Pamint a fost legat si in Cer (indiferent de ce crede Masoneria, argatii ei si sculele sale oarbe)?