Citat:
În prealabil postat de Mihailc
La ce citat te referi? Legat de presupusa interzicere a lui Yannaras de către părintele Paisie, pot să-ți spun că "citatul" apare într-una din zecile de cărți (dacă nu mai multe) cu care unii au făcut avere pe seama părintelui, unde scriitorul povestește că a zis avva Paisie nuștiuce! Deci sursa poate fi pusă sub semnul întrebării, pe fondul lipsei de credibilitate a unor asemenea fabricanți de best-seller, care s-au dat ucenici paisieni deși n-au stat în preajma bătrânului mai mult de o jumătate de oră.
|
E adevarat, acelea sunt marturii, da nu ale scriitorului. Nu stiu de ce spui ca unii au facut avere pe seama parintelui si nici la ce carti te referi. Pot sa spun ca din fericire avem cel putin o carte scrisa de un ucenic, cea despre yoga si parintele Paisie. Nuciun sfant nu scrie o carte in care spune ca e sfant, toate le avem de la ucenici.
In legatura cu citatele se poate spune doar ca poate nu au fost cuvintele exacte, dar e greu sa intelegea cineva invers, din nu, da.
Mia e un aspect, nu am mai dat pentru ca nu avea relevanta, mai exista o scrisoare a tututor manastirilor din Muntele Athos impotriva unor afirmatii ale teologului grec, iar aceasta declaratie este data inainte de trecerea la cele sfinte ale parintelui Paisie:
http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...hioritul-1993/
Oricum, am zis ca nu spun decat ce am citit, dar in acest citat dat de tine pe ocolite mi se pare ca spune ca adevarul e relativ.