Citat:
În prealabil postat de moldoveanu
Tare mi-e ca atata atentie la mii de detalii si obiceiuri este facuta intentionat ca mirii si ceilalti sa uite de semnificatia adevarata a evenimentului. Pentru mine cel putin ar fi greu sa raman concentrat la toate chitibusurile care trebuie facute si sa am si trairi inalte etc. Mi-e sa nu fie si asta o lucrare a necuratului. S-ar putea sa vina din mandrie, ca totul sa fie perfect, ca deh!, cum sa nu fie la noi cel mai bine si cel mai frumos, sau cel putin "in rand cu lumea!"
Maria, atata timp cat vreti sa fiti in fata lui Dumnezeu un trup si un suflet, asta conteaza. Restul e cancan (a se citi: balul prostiei)!
PS Daca pe ultima suta de metri fuge mirele, da-mi un telefon! 
|
Moldoveanu sunt de acord cu tine. De aceea nici nu am dat atentie multelor traditii si obiceiuri care se fac in general la nuntile noastre romanesti. Insa unele lucruri trebuiesc facute de dragul celor pe care-i iubim caci nu trebuie niciodata, nici macar cu o asemenea ocazie, sa uitam ca suntem datori sa iubim, sa fim blanzi si ingaduitori, sa nu suparam parintii si rudele. Una este sa pacatuiesti exagerand si alta este sa te preocupi de niste mici maruntisuri lumesti care fac bucuria neamurilor daca acest lucru nu te distrage de la trairea ta duhovniceasca.