Citat:
În prealabil postat de ioanna
Cruce aveti si pe cartea de identitate si pe pasaport, e curios cum n-ati sesizat pana acum, insa probabil d-voastra rezonati doar la cuvintele lui Remus Cernea si altii asemeni lui, care din cand in cand, vor sa iasa in evidenta cu o campanie de "constientizare". Chiar ma intreb pana unde poate merge ipocrizia acestui personaj, care poarta zilnic la el "crucea", fara a resimti un abuz din partea statului sau o indoctrinare crestina, insa il oripileaza ideea unei icoane, care incalca principiul la libertatea de constiinta bla,bla,bla in loc sa o considere un simplu tablou. Abia astept urmatoarea sa campanie, probabil va fi impotriva "insemnelor religioase" de pe stema statului :) Domnule FlaviuM unde ati fost acum 10 ani? Atunci nu v-a deranjat crucifixul in sala de curs? Sa stiti ca existau. Daca prin absurdul absurdului domnul Cernea citeste acest forum atunci vreau sa-i mai dau o idee de campanie: impotriva lui Mos Craciun si impodobirii bradului in sp. publice doar acest obicei e asociat cu o sarbatoare crestina, deci e CLAR o indoctrinare religioasa. Intr-un oras din Belgia sau Elvetia (nu mai retin) consiliului local a interzis "impodobirea" orasului in spiritul sarbatorilor de iarna, pentru ca musulmanii sa nu se simta ofensati.
|
Acum 10 ani eram student si in nici o sala de curs nu existau cruci sau icoane. Nici in liceu nu existau pe atunci asemenea simboluri. Ora de religie am apucat-o abia in clasa a XII-a. Tin minte ca la inceputul anului am fost intrebati de conducerea liceului daca dorim sa facem religie si a existat un singur raspuns afirmativ din 33 de elevi, cati eram in clasa. Dar, bineinteles, ora de religie tot am avut, indiferent ca nu am vrut s-o facem.
Am si eu totusi o intrebare: de ce tineti atat de mult la prezenta icoanelor in scoli? E o insistenta pe care eu n-o prea inteleg. Copiii vostri sunt (sau vor fi) educati religios din familie, dusi la biserica, in casa probabil exista icoane, etc. De ce trebuie icoanele sa se afle si in scoala?