Am folosit cuvantul acela intr-un context negativ; dar oricum, predica bisericeasca(sper ca de aceasta data am spus corect) nu ar trebui sa se tina in scoli.. Pentru aceasta exista biserica; profesorul ar putea cel mult sa devina un intermediar intre elev si biserica. Mi s-ar parea absurd ca ora de religie sa fie predata de un preot, care poate nu are rabdarea si atentia neceasra unui dascal. Mi-am amintit orele mele de religie din liceu, am avut o profesoara extraordinara; purtam discutii cu ea pe toate temele, ne-a predat si istoria religiilor, ne-a adus muzica bisericeasca ruseasca, a organizat de craciun intalniri cu elevii doritori si mergeau la aziluri cu alimente etc. Nu am avut caiet de religie, nu ne-a predat materia propriu-zisa niciodata.(manualul era plin de termeni religiosi greoi si neinteresanti comparativ cu ora interactiva). Devenise un fel de consilier pt noi, ne asculta intotdeauna. Toti elevii au optat pentru ora de religie si niciunul pentru geografie optionala(era alternativa pentru cei care nu doreau sa studieze religia).
In alta ordine de idei, am inteles ca vor sa introduca religia si in clasele de liceu superioare, a 11a si a 12a.(pana acum nu se facea).
|