Citat:
În prealabil postat de FlaviusM
Romanii faceau in trecut foarte multe lucruri, dar care nu mai sunt valabile azi. De exemplu, existau boieri si iobagi. Vrei sa ne intoarcem la asta?
Heraldica este valida si din punct de vedere istoric conteaza ce faceau romanii in trecut, dar asta nu inseamna ca trebuie sa folosim si azi aceleasi simboluri. Unde scrie ca stema unei tari nu se schimba niciodata?
Nu evit intrebarea, dar nu stiu raspunsul. Spune-mi tu care este, chiar sunt sincer curios.
|
Nu le folosesti. Le pastrezi la loc de cinste. E altceva.
Pai, raspunsul era in intrebare.
Se numeste VORBITOR DE LIMBA ROMANA. Faptul ca vorbeste limba romana ne poate induce in eroare si putem face greseala sa il consideram roman. Dar nu e. Nu face parte
fiintial din poporul roman. El face parte din populatia Romaniei. (textul ii apartine lui Dan Puric, ca sa nu ma mai acuzi de subiectivism).
Asta e greseala pe care o faci. Judeci totul in raport cu secventa AZI. Nu te intereseaza istoria, valorile care provin de aici. Sa stii (nici asta nu-mi apartine) ca un popor care nu are trecut, nu are nici viitor. Asa ca amputandu-i o parte din trecut, ii amputezi o parte din viitor. Tu chiar nu intelegi conceptul de identitate nationala. Nu este fotografia zilei de azi. Este un lung film care aduce in fotografia de azi tot trecutul, cu bine si cu rau si il coleaza in background-ul ei. Ce e frate asa de greu de inteles?
Doamne-ajuta!