View Single Post
Vechi 14.09.2011, 16:32:28
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cz4000 Vezi mesajul
Intr-alte cuvinte nu exista canoane false, ci canoane false (ceea ce repeti pentru a patra oara!) Te las sa continui de aici dialogul singur pentru ca a devenit cu totul prea idiot.
Păi poate de la ideile tale... ce să fac... dacă zici că e idiot și începi să te rușinezi de ceea ce ai inventat tu sau cei pe care îi propagi, că dacă e chiar idiot atunci de la ceva idei vine termenul ăsta rușinos...

Și iată deci cum în final de dialog dai o mostră cum nu se poate mai clară de ce înseamnă pricepere cu rea credință, o mostră de sarcasm negru și scrâșnitor cu umor involuntar, care totuși ar vrea să dea cu piatra primul și să-și spună cuvântul ultimul și să lase după el celebritatea întelepciunii lui, a omului celui ce repetă că cică eu repet a patra oară ceva absurd:

Așa o concluzie „frumoasă” și relevantă și „scoasă”, zice el, din ceea ce am scris special pentru el... după ce ți-am explicat pe îndelete și ți-am toooot clarificat... deci nu cred că putea da cineva ceva mai perfect ca să râdem cu toții:

„Intr-alte cuvinte nu exista canoane false, ci canoane false.”

Crede-mă, dragul meu tălmaci, că dialogul săracul n-are nicio vină.

Adică ce vrei să spui prin această neputință de a pricepe, chiar vrei să spui că dumneata nu poți deosebi canoanele drepte de cele strâmbe și pe cele răstălmăcite sau inventate și false de cele adevărate?

Tu crezi că omul e chiar atât de cinstit încât să nu-și fure singur căciula?

Păi uită-te la tine însuți ce ai vrut cu dinadinsul să înțelegi din textul meu prea explicit, și vei descoperi clar dovada de care ai nevoia ca să crezi că nu totul e chiar atât de roz precum pare pentru creduli.

Nu-l confunda pe Dumnezeu cu omul și nici pe sfinții lui Dumnezeu cu tot felul de canoniști „riguroși” sau delăsători... căci ăia doar se țin ei că ar fi canoniști sau că ar știi ei canoanele... când defapt sunt niște fricoși care vor să-și scoată pârleala lor pe spatele altora.

Te credeam om serios... dar se pare că dumneata ești doar un gLumeț... că așa concluzie frumoasă chiar că nu credeam că poate da cineva. Iartă-mă că o repet ca să pot râde mai bine de ea... nu de tine care se pare că ai găsit cum să-ți scoți cămașa. Însă ai grijă că se lasă frigul... vine toamna și apoi iarna... Și e bine să ai de grijă de tine încă de pe acum. Căci fără haină curată și cămășuță fără pată crede-mă că te vor mînca toți lupii cu fulgi cu tot.

„Intr-alte cuvinte nu exista canoane false, ci canoane false.”

Să fii iubit, firește dacă te pocăiești și recunoști...

Deci carevasăzică nu te-ai lăsat și te-ai compromis.
Păi ai făcut mai bine decât cei ce vor să pară rotunzi înaintea oamenilor... și atunci musai că: te felicit.

Last edited by vsovivi; 14.09.2011 at 16:52:09.
Reply With Quote