View Single Post
Vechi 14.09.2011, 22:23:03
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Domnule Flavius, cunosc legea din Franta, insa aceasta nu rezolva problema insemnelor religioase de la noi. In fine, eu am spus ce am avut de zis, dumneavoastra puteti sa militati impotriva tuturor, insa atata timp cat exista dreptul la libertate religioasa, comunitatile formate din elevi, parinti si profesori pot lua decizia de a afisa simboluri religioase in scoli, e decizia lor, nu a statului, care se mentine neutru prin neimplicare. Pana acum instanta nu v-a dat dreptate, nici cea romana, nici cea europeana, iar pozitia Guvernului Romaniei a fost destul de clara in acest sens, cui apartine decizia afisarii sau inlaturarii lor. Atata timp cat nu exista niciun element care sa arate ce influenta are asupra elevilor expunerea simbolurilor religioase sau echivalente ale acestora in salile de clasa, totul reducandu-se la o perceptie subiectiva a unei minoritatii, statul nu se va implica si forumula o lege impotriva lor. Mi-a placut justificarea Curtii Europene pentru crucifixele italiene din salile de curs: "crucea era atat simbolul istoriei si culturii italiene, si, pe cale de consecinta, al identitatii italiene, cat si simbolul principiilor egalitatii, libertatii si tolerantei, precum si al laicitatii statului. Recursul reclamantei la Consiliul de Stat a fost respins pe motiv ca simbolul crucii devenise una dintre valorile laice ale Constitutiei italiene si reprezenta valorile vietii civile".

p.s eu nu inteleg de ce doriti sa schimbati stema, ce va deranjeaza atat de mult la ea, de ce nu va convine ca ea reflecta istoria noastra. Repet, semnati cate petitii doriti, avem si noi dreptul sa ne opunem si sa nu accetam dictatura unei minoritati, capriciile ei. Nu m-ati convins deloc cu asa zisele "principii". In toate clasele din Romania daca sunt 1, 2 maxim 3 elevi de alta religie decat cea ortodoxa, insa d-voastra sunteti atat de preocupat de „indoctrinarea” acelor copilasi. Etnicii maghiari si altii au clase in limba lor materna, deci stati linistit ca ei sigur nu vad icoana ortodoxa. O seara placuta!

Last edited by ioanna; 14.09.2011 at 22:52:00.
Reply With Quote