View Single Post
Vechi 24.08.2007, 15:23:28
rebellu007's Avatar
rebellu007 rebellu007 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.08.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de urzicuta
..adica ii respingem,ii marginalizam?cat de diplomatic cu putinta ati face voi asta?
nu trebuie sa-i respingem si nici sa-i marginalizam. insa nu putem sa ne facem un hobby din a insista sa treaca pe calea cea dreapta.
dupa parerea mea este clar ca nu vom reusi nici unul dintre noi si nici chiar preoti sa aduca pe un sectant pe calea cea buna doar discutand cu el. trebuie sa se intample ceva cu el, sa traiasca o experienta care sa-i schimbe viziunea si sa-i ridice ceata de pe ochi. abia parintele cleopa daca reusea sa-i intoarca si asta dupa un timp, cand samanta sadita de parintele, incepea sa prinda colt.
este un pericol foarte mare pentru tine insuti sa tragi de ei sa vina inspre ortodoxie. cunosc monahi care au avut mari ispite in urma incercarii de a deschide ochii unor eretici. si nu sunt basme. te poti risipi foarte usor crezand ca faci un bine. cred ca au destule sanse si ocazii sa realizeze care este drumul cel bun. insa e un risc asumat sa ne apucam sa-i tragem de manutza. toate au o limita. si toate trebuie facute chibzuit si cu luare aminte, in primul rand la sufletul nostru. trebuie sa vii cu argumente foarte solide ca sa sucesti un eretic de la drumul pe care l-a parcurs. si nu cred ca sunt multi printre noi atat de puternici. ne purtam normal, ii acceptam, colaboram cu ei in orice domeniu, mai putin cand vine vorba de erezie si de invataturile lor ratacite. ne retragem, incheiem discutia sau ii luam cu noi la un duhovnic sa-i povesteasca si lui nazbatiile pe care le-a invatat de la pastorii la patru ace.
nu va risipiti in incercarea voastra de a face bine. e mai greu decat pare. e ca si cum ati incerca sa scoateti diavolul din cineva. putin probabil ca o sa si reusiti. de aceea trebuie sa-i ducem la doctor, de bunavoie. si daca nu vor, sanatate, drum bun...
Doamne ajuta!
Reply With Quote