Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Poate ne faci și o introducere în dietetica biblică! Că vorba aia, dacă tot murim într-o zi, măcar să murim sănătoși.
|
Așa cum am spus (și așa cum se vede n-ai înțeles), pâinea dospită nu are nimica, e bună pentru dietă; însă noi vorbim aici despre valoare ei simbolică. Și pentru că tot ți-am promis iată aici un citat dintr-o sursă pur ortodoxă:
"Pâinea dospită este chipul vieții încă necurățite prin sfântul botez și neeliberată cu totul de necurăția lumească. Iar turta nedospită (azima), al celei curățite în Hristos prin credință, adică al celor desăvârșiți, cărora le-a spus dumnezeescul Pavel: 'curățiti aluatul cel vechi, ca să fiți o frământătură nouă, precum sunteți, fără aluat!'" (Sf.Chiril al Alexandriei, trad. Dumitru Stăniloaie, București 1991, p.442)
Acum ai priceput? Ori și sf. Chiril al Alexandriei spune "tâmpenii", iar părintele Stăniloaie "ca un bun subordonat, sare în apărarea șefului", făcând "galerie"? Apropos, nu-i sunt niciun fel de "șef" ori "căpitan" fratelui meu grasu77. De altfel suntem din localități diferite și nu-l cunosc personal.
Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Nu știu despre ce vorbești. Ai citat niște constatări care se pot verifica pe teren. Și dacă vorbim de bun simț sper că n-ai tupeul, tu și căpitanul tău Trices, să-mi țineți predici despre bun simț, caracter și alte calități pe care nu le regăsesc în comportamentul argaților AZ7
În primul rând încetează să faci comparații imbecile între un niște paraziți ai unui forum ortodox și pomenirea Domnului.
În al doilea rând, fac ce comentarii vreau cu niște spam-eri de profesie cum sunteți voi.
În al treilea rând, te anunț că versetul pe care-l fluturi cu mândrie sectară, face parte dintr-un capitol care descrie un ritual determinat (fără legătură, nici măcar indirectă, cu Euharistia), cu mai multe elemente specifice ale jertfei: tămâie, untdelemn, grăunțe, sare, făină. Când o să vă văd pe voi că folosiți tămâie și celelalte pomenite mai sus, într-un ritual veritabil, o să mai meditez la credibilitatea voastră. Până atunci, ciocu mai mic și efort de gândire mai mare!
|
Cu amărăciune constat și eu că într-adevăr discursul tău a coborât sub limita localității urbane. Să fie un semn al disperării și neputinței în fața Cuvântului sfânt al lui Dumnezeu? Versetul nu se referă la euharistie, însă euharistia administrată de Mântuitorul avea o directă legătură cu acesta. La Cina cea de Taină se găsea exact azima aceasta de Paște despre care face vorbire versetul.
Am fost curios să văd cum traduce "
competent" IPS Bartolomeu Anania versetul cu pricina (
Ieșirea 34,25) și am constatat cu stupoare că versetul
25 lipsește cu desăvârșire! Măi să fie! Minunați-vă și voi, "
dragi sectanți vicleni":
http://www.dervent.ro/biblia.php