?
M-am tot chinuit sa trag o concluzie din problema asta epica, apocaliptica ... sa zic asa, insa nimic. O gramada de pagini, cu citate, cu limbaje academice, toate cu efect de somnifer.
Singurul motiv pentru care am stat aprox. 15 minute sa citesc cat de cat ce se scrie pe tema asta, e ca, am patit mai demult ca o bunica a unui prieten sa ma intrebe care e treaba cu calendarul, pt ca ea nu pricepea, iar eu fiind student la teologie, eram oarecum in domeniu.
La momentul respectiv am incercat sa explic, ca cel actual e corect din punct de vedere stiintific si ca e bine sa il aplicam cand e vorba de interactiunea noastra cu societatea. Biserica nu e datoare sa tina evidenta lucrurilor materiale, ci ea trebuie sa tina unitatea si fratia dintre oameni. Sunt multi kilometri intre mine si un frate crestin din rusia, spre exemplu. dar existenta in duh nu cunoaste bariere de spatiu si timp, asa ca, desi nu constientizam rational, prin voia lui Dumnezeu, eu cu fratele meu de departe impart simultan bucuria sufleteasca a unei sarbatori crestinesti ... gen sunt cu el si bem o bere bucurandu-ne reciproc de prezenta fiecaruia :)) ... sa zic asa....
Deci, nu stiu daca e bine sau nu, chiar nu imi pasa de treaba asta cu calendarul, am explicat de ce mi-a atras atentia. Insa ma mir cum de e o dezbatere asa de aprinsa :)).