Citat:
În prealabil postat de stefan florin
neutralitatea statului fata de religie nu este buna.Nu vreau sa intelegi prin asta ca statul trebuie sa-si oblige concetatenii in cine sa creada, dar nici sa-i lase pe unii sa-si intemeieze cine stie ce cult sau religie daunatoare pentru ceilalti. O astfel de neutralitate a statului a dus in SUA la infiintarea bisericii sataniste din San Francisco a lui Anton LaVey, ceea ce mie nu mi se pare ok. Cred ca ai auzit si tu ce fel de comportament au satanistii si modul lor de a gandi. Ti se pare in regula toate astea? Doamne ajuta!
|
Nu stiu care e legea in SUA, dar la noi sunt numai 18 culte recunoscute. Presupun ca trebuie indeplinite niste conditii pentru ca un cult religios sa fie recunoscut de stat (probabil un numar minim de membri, conformitatea exercitarii cultului cu legile Romaniei, etc). Nu cred ca este posibila in Romania legalizarea unei religii sataniste.
Dar ca principiu general neutralitatea statului fata de toate religiile mi se pare una din conditiile obligatorii pentru un stat democratic.