View Single Post
Vechi 16.09.2011, 10:13:53
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Nu stiu de ce se amesteca omul care a fost Mihai Eminescu cu artistul...
Ca artist a fost si ramane o valoare de necontestat,un vizionar si un geniu al poeziei,iar ca om...nu stiu cum cineva poate sa il judece.Nu vorbim despre sfiintenia lui Eminescu,ci despre valoarea lui artistica.
In schimb,Stefan cel Mare,este o alta poveste,pentru ca este adusa in discutie sfiintenia lui si cred ca sunt extrem de putini crestini care chiar il considera sfant pe acest om.
Uite ce scria Grigore Ureche despre el in cronica sa: "Fost-au acest Ștefan, om nu mare la statu, mânios, și degrabă a vărsa sânge nevinovat: de multe ori, la ospețe omorâia fara giudeț. Amintrelea era om întreg la fire, neleneșu și lucrul său știa a-l acoperi și unde nu găndeai, acolo îl aflai."
De exemplu eu nu stiu pe nimeni care sa se roage lui Stefan cel Mare pentru ajutor (voi stiti sau voi insiva va rugati domnului Stefan?),sa mearga in pelerinaje pentru a se ruga lui,cum se procedeaza cu alti sfinti.Asta neinsemnand ca nu trebuie apreciat si respectat pentru meritele sale ca domn al Moldovei si pentru manastirile inaltate la noi in tara.
Arsenie Boca nici macar nu este canonizat si lumea alearga puhoi spre Prislop si cam toti credinciosii il considera Sfant si nu putine sunt marturiile despre minunile si ajutorul primit de la el de cei aflati in nevoie care s-au rugat,atat pe cand se afla in trup,cat si dupa ce a plecat la Domnul.
Pe el de ce nu il canonizeaza BOR?