View Single Post
Vechi 16.09.2011, 12:00:55
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit Nu uita ca esti roman

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Sa nu amestecam lucrurile- nimeni nu a pus mai presus de Dumnezeu ceva. Totusi la orele de istorie am invatat cate ceva... sau pentru unii , patria este acolo unde se simt bine. Nu este chiar asa! Atentie cum ne crestem copiii!
Asa este. si tot in scoala am invatat ca iubirea de Dumnezeu naste si iubirea de tara, adica patriotismul.
ne-am nascut intr-un neam de oameni vrednici, bravi(chiar daca uscaturi au existat dintotdeauna). Miseii tot misei raman, iar odata cu moartea lor se sterge si numele si amintirea lor. Dar amintirea oamenilor vrednici ramane peste veacuri.
stiti ce ma impresioneaza?ca toti oamenii vrednici au fost buni crestini:Neagoe Basarab,Constantin brancoveanu, Stefan Cel Mare, Avram Iancu, Horea si mutli altii.
Ei s-au dus, dar numele, cinstea lor a ramas.
Ma doare sa vad ca poporului roman ii este rusine cu el insusi: sa recunoasca ca este roman, sa isi iubeasca inaintasii, sa isi iubeasca tara, sa insufle copiilor dragostea fata de Dumnezeu, dragostea fata de tara, dragostea fata de poporul roman, fat de strabunii nostrii, fata de portul si obiceiurile lor.
Costum national e un element pe cale de disparitie, il mai poarta doar artistii de muzica populara. stergare nu mai avem la icoane, nu mai ni draga muzica veche romaneasca, atat folclor cat si usoara(il apreciem pe Michel Jackson si ladi Gaga). Ni rusine sa cantam cantece patriotice, nu ne mai intereseaza viata stramosilor nostri, nu mai avem aceleasi valori sanatoase ca si ei, nu ne mai iubim tara... pot sa zic ca nu il mai iubim nici pe Dumnezeu.
Ptr ca atunci cand il iubesti pe Dumnezeu iti iubesti si neamul, si tara.
a saracit inima noastra, iar fiii nostri vor fi cetateni ai U.E , fara sa stie sa cante:"Desteapta-te , Romane" si fara sa stie cine a fost Constantin Brancoveanu. Vor vorbi mai bine engleza decat romana, vor manca fast-foot in loc de sarmalute cu mamaliga.

Am citit aseara un citat al celui care in 1954 a luat premiul nobel Pentru"Impactul stiintei in societate". iar el spunea atunci, ca ptr instaurarea Guvernului mondial trebuie inlaturati 2 factori foarte importanti, care ar impiedica lucrul asta:religia si patriotismul.
Si iata ca acest lucru se reuseste...

dar pentru cei carora le este drag neamul si tara, va trimit 2 cantece atat de dragi mie, pe care le cant impreuna cu fetita mea de 5 ani:
http://www.youtube.com/watch?v=ysgOL0ezr9k
http://www.youtube.com/watch?v=2AUYvq-WTxU

Last edited by lore86; 13.10.2011 at 11:07:48.