View Single Post
Vechi 17.09.2011, 22:35:47
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Intrebare:
eu inca n-am inteles ce inseamna 'minte originara'? Este mintea mea sau a universului? ???

Raspuns:
"Tatal este in Mine si Eu in Tatal."

Mintea individuala este in "mintea universului" si invers,
asa cum se amesteca doua spatii infinite, nu stii unde incepe una si unde se sfarseste cealalta.

Este o expandare nemarginita a individului, cu viteza infinita in infinitate, fara sa intampine nici cea mai mica rezistenta.

Este ca o nastere perpetua in Dharmakaya - Corpul Adevarului.

O putem exprima in cuvinte ca pe un proces, dar aceasta este inconceptibila - inteleasa doar atunci cand este experimentata direct.

Pentru ca este atemporala, dincolo de proces, fara niciun contact, in care gradele de libertate sunt infinite, neexistand nicio obstructie perceptiva - se numeste 'salvare', 'mantuire' sau 'eliberare'.

Intelegand infinitatea grandioasa din fiecare fiinta, respectul profund devine spontan. Acesta este sensul sau nucleul prostratiei - o minunare delicioasa, extatica, vrajita de natura ultima - Dumnezeu.

Intelegand natura ultima ("Dumnezeu care doreste sa ne umple"), bodhicitta se preschimba instantaneu dintr-o constructie mentala artificiala, intr-o traire profunda, care tasneste cu mare forta la suprafata.
Reply With Quote