View Single Post
Vechi 17.09.2011, 23:40:31
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
Mulțumesc celor trei ortodocși care mi-au răspuns, și ați reușit să mă puneți serios pe gânduri. Mulțumesc și de reamintirea dogmei de la Calcedon, pentru că eu se pare că nu prea reușesc să gândesc în termenii acestei dogme, sau nu pe deplin.

Motivul pentru care am deschis acest subiect a fost acela că am fost șocat de concepția adventiștilor că Hristos ar fi fost inconștient în moarte. Însă este clar că am mers mai departe și iată că m-ați pus serios pe gânduri. Într-adevăr dogma ortodoxă este fascinantă.

Având în vedere teoria adventiștilor a anihilaționismului persoanei în timpul morții, și nu a așa-zisei stări de somn inconștient, începeam să cred că adventiștii gândesc moartea lui Hristos exact în termenii acestui anihilaționism. Ăsta ar fi fost lucrul care m-ar fi șocat cel mai mult, și anume ca ei să considere persoana Mântuitorului, nu doar într-o stare de inconștiență în moarte, ci într-o stare de anihilare existențială, adică într-o stare de anihilare, neantizare a Dumnezeirii. De altfel și varianta cu starea de inconștiență o văd tot ca pe o variantă a tăgăduirii dumnezeirii Fiului.
Intre timp, adventistii au intors-o. Mai nou spun ca e o taina constienta sau inconstienta Mantuitorului pe timpul mortii. Spune grasu77 ca nu stie sa raspunda la aceasta intrebare nici el nici pastorul lui si ca vom afla acest raspuns cand ne vom afla inaintea Mantuitorului.
Reply With Quote