View Single Post
Vechi 18.09.2011, 20:31:32
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Și totuși...

Citat:
În prealabil postat de crestinOrtodoxa Vezi mesajul
Scopul acestui post fiind care? Eu nu ma inchin papei, si la fel ca mine simt milioane de oameni. De ce sa fim obligati sa primim in mijlocul nostru alaiul unei credinte cu atatea neadevaruri strecurate in interiorul ei, sa nesocotim cu buna stiinta toate stradaniile sfintilor ce si-au jertfit viata pt credinta dreapta si curata?...
Doamne ajută!
Cei care se opun vizitei papei în țările lor nu protestează din dragoste pentru Ortodoxia noastră, ci doar fiindcă sunt atei sau eretici și știu că papa este reprezentantul uneia dintre cele mai răspândite confesiuni creștine. Pe ei nu-i preocupă dogmatica ortodoxă sau catolică (fiind, în majoritate, lipsiți de cultură teologică și indiferenți față de creștinism), ci doresc să-și manifeste aversiunea față de religie.
De aceea, consider că este mult mai indicat să ne solidarizăm cu frații noștri creștini de alte confesiuni (desigur, fără a ne relativiza în vreun fel credința), decât să contribuim la planurile adversarilor lui Hristos.
Catolicii sunt creștini asemenea nouă, iar promotorii secularismului, ostili sau indiferenți față de adevărul revelat, încearcă "să-L exileze pe Dumnezeu în cer" (Sf. Iustin Popovici), protestând față de orice formă de manifestare publică a credinței creștine.
Desigur, este posibil ca în rândul protestatarilor să se numere și ortodocși (deși pare greu de crezut), dar parlamentarii germani, despre care autorul topic-ului scrie că au refuzat să ia parte la festivitățile organizate cu ocazia vizitei papei, sunt, în opinia mea, adepții ideologiei secularismului.
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote