Subiect: duhovnici
View Single Post
Vechi 18.08.2006, 16:07:57
Saurian Saurian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de marco
se tot vorbeste de marii duhovnici pe care i-a avut romania in trecut,dar nu am vazut nimic despre duhovnicii din prezent,mai exista ei,unde sunt,la ce manastiri?
DA, desigur. Parintele Teofil Paraian de la Sambata de Sus ( nu-mi place gandirea lui ), parintele Arsenie Papacioc de la Techirghiol ( imi place foarte mult conceptia lui ), parintele Rafail Noica ( ii ador conceptia despre tot ) si altii. Dar as vrea sa spun ceva ce au spus atat Teofil Paraian cat si Rafail Noica.
Teofil Paraian ( dau citatul din minte ): Sunt un duhovnic foarte bun, bun si de nimic. Sunt un duhovnic foarte bun pentru cei care imi asculta sfaturile, bun pentru cei care vin si uneori imi asculta sfaturile, si de nimic pentru cei care nu vin la mine deloc.
Rafail Noica spunea ca este foarte important ca ucenicul sa se roage inainte de a se duce la duhovnic si sa fie atent la primul cuvant. Daca nu l-a inteles sa nu incerce sa ceara sa-i explice duhovnicul cuvantul ca este cum ar vorbi cu telefon si nu cel care a vorbit prin telefon ( Dumnezeu ). Asa ca duhovnicii sunt mari in masura in care ucenicii sunt mari.

Doamne ajuta!
Reply With Quote