Dragului meu Scoțian care preferă să meargă la polul nord, decât la Hristos 2
Dragul meu scoțian ai spus că ne vei prezenta calvinismul pe care noi nu îl înțelegem. Dar ce ai prezentat în prima postare este doar o subliniere a ceea ce noi am înțeles deja și am prezentat mai înainte. Nu este deloc diferit. Probabil că nu-l înțelegi tu. Dacă l-ai înțelege ai fugi de el ca de cea mai cumplită hulă de la papism încoace. Te-ai face orice doar calvin ba. Calvinismul fiind beat de sângele vărsat în istorie, crede că omul nu are libertate (căci vrea să i-o răpească pentru sine) și că Dumnezeu este inflexibil și mânios, construindu-și un Dumnezeu asemenea patimilor lui.
Dacă vrei să discutăm mai departe iar nu să acuzi de lașitate iar tu să-ți iei jucăriile și să pleci, (asta este al copiilor iar nu a bărbaților) nelăsând drept de replică, să-mi răspunzi te rog, punctual, din Sfânta Scriptură la cele ce ți-am spus. Plecând bineînțeles de la întrebarea cheie: pentru tine Hristos este Dumnezeu după fire, având aceeași fire cu a lui Dumnezeu Tatăl sau nu?
În felul acesta se merită să scriu deoarece comunic cu un om iar nu cu o confesiune, abstractă și stricată.
Dacă vom reuși să dezbatem postarea acesta vom merge mai departe, dacă nu ce rost va avea?
Dacă nu vei răspunde voi înțelege că de fapt vrei să faci o reclamă, (în fuga de care îi acuzi pe alții), la calvinism și voi începe a posta Mărturisirea de credință Ortodoxă pe care a dezbătut-o întreaga Ortodoxie vis-a-vis de calvinism. Nu are rost să înlocuim cu sărmanele noastre cuvinte minunatele cuvinte pe care sinodul panortodox de la Iași le-a alcătuit atât de frumos în 1652, demontând pentru totdeauna preamânioasa doctrină calvină.
Îți doresc duh blând și liniștit, pentru a te putea îndrăgostit de Dumnezeu – Hristos
Matei 11:29 Luați jugul Meu asupra voastră și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă sufletelor voastre.
Căci numai așa te vei putea mântui. Leapădă-te de dumnezeul cel mânios că este satana.
Și asta nu o spun eu ca să cârtești ci o spune Sfânta Scriptură:
I.Ioan 4:16. Și noi am cunoscut și am crezut iubirea, pe care Dumnezeu o are către noi. Dumnezeu este iubire și cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu și Dumnezeu rămâne întru el.
I.Ioan 4:17. Întru aceasta a fost desăvârșită iubirea Lui față de noi, ca să avem îndrăznire în ziua judecății, fiindcă precum este Acela, așa suntem și noi, în lumea aceasta.
I.Ioan 4:18. În iubire nu este frică, ci iubirea desăvârșită alungă frica, pentru că frica are cu sine pedeapsa, iar cel ce se teme nu este desăvârșit în iubire.
I.Ioan 4:19. Noi iubim pe Dumnezeu, fiindcă El ne-a iubit cel dintâi.
I.Ioan 4:20. Dacă zice cineva: iubesc pe Dumnezeu, iar pe fratele său îl urăște, mincinos este! Pentru că cel ce nu iubește pe fratele său, pe care l-a văzut, pe Dumnezeu, pe Care nu L-a văzut, nu poate să-L iubească.
I.Ioan 4:21. Și această poruncă avem de la El: cine iubește pe Dumnezeu să iubească și pe fratele său.
Poate va urma, scoțianul doar are deplină libertate, ca și toți oamenii de altfel. Nici Dumnezeu nu-i poate sili.
Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)
Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
|