Citat:
În prealabil postat de costel
Indiferent cat de mult se va organiza omul, tot Dumnezeu este cel care daruieste.
Cand vine vorba de lipsa hranei, imi aduc aminte de episodul cu femeia vaduva din Sarepta Sidonului - desi mai avea putina faina, este gata sa-l hraneasca pe Ilie. Nu se gandeste ca hranindu-l pe acesta isi grabeste moartea din cauza lipsei alimentelor. Si ce se intampla? Faina nu se imputineaza. Daca am face toti ceea ce a facut femeia vaduva, nu numai ca nu s-ar mai muri de foame, dar nici hrana nu s-ar imputina.
|
Postarea acesta mi-a amintit de o întâmplare destul de recentă (la începutul lui iulie). Eram foarte ocupată, primisem mult de lucru de la biserică unde era ultima săptămână înainte de sfințire. Aproape că nu aveam timp să mănânc (nu-i vorbă că nici de mâncare nu se prea găsea prin casă-mai erau câteva zile până la pensie).
O prietenă m-a rugat foarte insistent să-i fac o dulamă unui călugăr. Nu am putut să o refuz. M-am gândit că nu voi dormi o noapte și o voi face.
Dar cum socoteala din târg nu se potrivește cu cea de acasă iată că vine bietul călugăr și mă roagă să-i fac pe lângă dulamă și o reverendă și să-i repar o dulamă și o reverendă. Nu știu de ce dar am acceptat. Mi-a lăsat la plecare o sacoșă cu un litru de ulei, unul de orez, un pachet de cafea, o pungă cu zahăr. una de grău pentru colivă și o icoană cu Maica Domnului Prodomița. Când am realizat cât mi-am luat de lucru am fost tare supărată pe mine, pe călugăr și mai ales pe acea prietenă.
Nu numai că hainele parcă s-au lucrat singure dar alimentele aduse parcă sporeau și m-au ținut mult, mult de tot. Uleiul mai ales puneam și în două candele și la mâncare și nu se mai termina.
Călugărul nu știe despre această întâmplare și nici prietena, căci este o constatare pe care am făcut-o mult mai târziu.