Subiect: Calugaria
View Single Post
Vechi 20.09.2011, 09:44:43
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
(" N-am auzit niciun calugar, niciodata, zicand asemenea prostii cum ca "renuntarea la calugarie duce la pieire", adica ca noi cei casatoriti suntem destinati pieririi. Dimpotriva." )

Nu am inteles nimic din ce ai scris mai sus. In primul rand eu am auzit de mii de ori sintagma " renuntarea la calugarie duce la pieire ", gasim aceasta si in Pidalion ( oricum, din punctul meu de vedere este o aberatie ), s-apoi, ce legatura are casatoria despre care vorbesti cu calugaria ? Daca ai ales calea casatoriei nu ai cum sa intri sub incidenta acestei " legi "....inventate, de altfel, nicidecum emisa de Dumnezeu. Dar, am uitat, noi nu prea ascultam de Dumnezeu, ci de OAMENI. Am ajuns sa ne inchinam mai mult oamenilor, cuviosilor, preotilor...decat Lui Dumnezeu. Asta este marea problema a ortodoxiei. Este bun respectul si evlavia fata de acestia, dar nu mai presus de Insusi Dumnezeu care, multe dintre dorintele Acestuia nu coincid cu cele ale oamenilor. Oricum, se vede clar ca URA devine justificata de credinta, iar DRAGOSTEA devine mult prea infima. MARE EROARE RELIGIOASA !
Da, am grija ce vorbesc,vorbesc ceea ce simt si gandesc....ce, preferi sa fiu FATARNICA SI IPOCRITA ?
Multe dintre scrierile expuse nu sunt decat interpretari, nu este musai sa le iau ca atare, am si eu rationament si pot gandi...daca tot mi-a dat Dumnezeu minte.
Imi cer scuze, poate n-am inteles eu bine.

Ascultarea de Dumnezeu inseamna si ascultarea de cei bineplacuti - sau randuiti - ai Lui. Adica oricat as vrea sa ma sfintesc - chiar trupul de mi l-as da sa fie ars, vorba Sfantului Pavel - fara ascultarea de preot (prin care ne aratam ascultarea de Dumnezeu) nu se poate. Aceasta a aratat-o Hristos in numeroase randuri.

Si revenind, indiferent de discutia noastra, daca exista riscul sa smintim pe cineva, mai bine tacem.
Reply With Quote