Citat:
În prealabil postat de DragosP
Știm dragă frate, tu te bucuri imens și că pământul e plat.
|
Păi chiar e plat la suprafața denivelată și rond în adâncul apelor, exact așa cum s-au rupt apele de ape în ziua a doua... Dar când veți înțelege că e așa unii care n-ați crezut vă veți cutremura, nu de altceva ci pentru că ați dat-o mereu la întors, viceversa, vicentoarsa, viceglobul pământesc și tot așa, dar v-am zis: STOP JOC! Nu există niciun glob de pământ... nu există oricât vă distrați și mă persiflați.
Deci eu mă bucur de Adevăr și de popor căci dragostea nu se bucură de strâmbătate și nedreptate căci ea nu caută ale sale, și nici pe cele străine de Dumnezeu... ea nu caută păcatul, nu caută să mintă, să înșele sau să fure, nu caută să ucidă ci ea caută să-și răstignească trupul păcătos împreună cu toate faptele și poftele lui... împreună cu toate minteresele lăcomiei și ispismuirii și răzbunării, înălțându-se cu seninătate deasupra tuturor răutăților. Ea vrea numai binele nu și răul și merge spre sfințenie și spre cer... ea nu se laudă și nu caută să obțină privilegii sau fărădelegi... Așa că pentru ce ar mărturisi ea că pământul ar fi glob? Deci de la Dragostea am mărturisit, de la dragostea curată. Păcat că unii nu vor să creadă nici după ce le-am explicat și demon-strat. Păcat de ei căci se vor lămuri mult prea târziu... atunci când eu voi râde iar ei vor plânge cu amar, dar nu voi râde de ei, ci pentru că mă voi veseli și bucura de Adevăr, iar fără Dumnezeu nici adevărul nu e adevăr ci o ispită a curiozităților gLumii pe poarta cea largă a ei care duce la pierzare și mulți sunt cei ce intră pe ea, poarta mândriei de sine că phoți și tu ceva și te vezi stăpân frumos... și găunos ca un sfințișor păros.