View Single Post
Vechi 20.09.2011, 12:19:46
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Arsenie33 Vezi mesajul
Pareti o persoana care deja face rugaciunea, pentru ca descrieti semnele care o insotesc. E greu sa gasesti un indrumator in rugaciuane si atunci ma rog bunului Iisus sa ma ghideze. Me rog doar sa nu gresesc si raman la mila bunului Iisus.
Nu ,nu am aceasta rugaciune ,dar in sufletul meu sper ca va veni o zi in care voi reusi sa o spun de cat mai multe ori.
In schimb am citit cam tot ce mi-a picat in mana despre rugaciunea mintii ,la inceput "O noapte in pustia sfantului Munte" scrisa de un mitropolit grec ,apoi "Pelerinul rus" si alte carti.
Ce m-a incurajat cel mai mult a fost cartea "Jurnal duhovnicesc"
Iar de curand am cumparat de la sf.man.Rarau cartea "Minunile icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului " unde am gasit la sfarsitul vol.2 sfaturi practice de rostire a acestei rugaciuni ,de mare folos.
Eu cred ca cei care nu au indrumator sa se opreasca a rosti de 3 ori pe zi timp de 15 min.aceasta rugaciune ,cum sfatuia in aceasta carte.
Subscriu la ce spune Ioan-Cezar ,apar ispite si chiar scandaluri in familie din vrajmasia diavolului ,daca incepem sa ne rugam.
Nu as sfatui pe nimeni sa spuna altora daca se roaga in acest fel ,deoarece se pierd roadele si am inteles ca foarte greu se poate relua.
La sfarsitul cartii "O noapte in pustia Sf.Munte " scrie ca si mirenii se pot bucura de multe binecuvantari daca rostesc aceasta rugaciune ,au loc minuni in casele lor.Sa nu ne gandim la spor material .
Am mai citit in Patericul atonit ca e bine sa ne rugam inainte ,sa spunem rugaciunile de seara ,de ex.apoi daca avem timp sa citim si din o carte duhovniceasca pt.a avea mintea la cele sfinte.
Sa ajute Dumnezeu la cat mai multi sa se roage in acest fel !
Reply With Quote