Buna ziua
Am si eu niste nelamuriri legate de turtele acestea care se impart cand facem Acatistul Sfantului Fanurie. Eu vreau sa incep maine sa-l citesc si nu am nici o idee cum anume se fac acele turtite, trebuie musai sfintite in biserica inainte de a fi impartite ? Trebuie neaparat sa fie facute de noi ? Ma tot da inapoi acest lucru de la a ma apuca de citit acatistul, nu am nici o idee de gatit ce sa mai zic de framantat, copt etc. Oare daca in timp ce citesc acatisul cumpar in fiecare zi de mancare si dau la saraci este ok ? Bine eu cand pot le dau bani dar nu ma deranjeaza sa ma duc sa le cumpar si de mancare.
LE. Am gasit o reteta care nu necesita coptul.
http://marilena-blog.blogspot.com/20...a-giurgiu.html Oare este buna reteta pentru ce vreau eu ?
De pe prima pagina:
"Turta se face de noua ori si se imparte numai saracilor, iar dupa ajutorul primit, se face pentru sfantul, o placinta mai mare, cel in nevoie, ostenindu-se cu maniile sale - si tot la saraci sa fie impartita cu multumita, sfantului.
Pomenirea acestui sfant mare Mucenic Fanurie, se savarseste la 27 august, iar turtele se pot face, in afara de Duminica, in orice zi. "
Sa inteleg ca aceste turte trebuiesc pregatite zilnic timp de 9 zile ? Daca Duminica nu se fac, se pot face de sambata si pentru luni ?
Multumesc