View Single Post
Vechi 22.09.2011, 00:33:51
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Mihail, nu sunt chiar atat de ancorat in "lumea ideilor".

Desigur, nici nu putem trata separat cele doua planuri avand in vedere, atat natura dihotomica a omului, cat si lucrarea Sfantului Duh in Biserica si, prin Biserica, in taina inimii noastre.

Daca mai sus am incercat sa subliniez creativitatea ortodoxiei in ceea ce priveste felul cum ia nastere intru noi "omul cel nou", la exterior, putem spune ca aceasta creativitate poate fi inteleasa prin ceea ce Teologia Dogmatica numeste ca fiind aspectul dinamic al Sfintei Traditii.
Aspectul dinamic al Sfintei Tradiții, despre asta e vorba în acest topic. Că Biserica nu e statică ci manifestă o dinamică discretă dar foarte fecundă. Și încă un aspect pe care l-am omis inițial. Ortodoxia nu lucrează numai prin instituția Bisericii ci, poate mai puternic și eficient, prin fii ei care-i răspândesc lumina în toate ungherele lumii. Mă refer aici la o paletă largă și diversă, de la arhitecți, scriitori, artiști plastici și până la meseriașul priceput care se comportă euharistic în meseria pe care-o practică.

Last edited by Mihailc; 22.09.2011 at 04:08:15.
Reply With Quote