View Single Post
Vechi 22.09.2011, 02:57:25
Miha-anca
Guest

Question

Citat:
Īn prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Conditiile nu sunt exagerate fata de site-uri din Vest.Termenii si conditiile ca sa postezi pe site-ul BBC, de exemplu, sunt mult mai aspre.In general in RO nimeni nu citeste sectiunea ,,Termeni si conditii". In alte parti cu asta se incepe.Ref la citatul postat eu cred ca este clar:in cazul in care prin actiunile tale de pe site produci o dauna cuiva (piratare de exemplu,sau calomnie)iar cei ce detin site-ul sunt actionati in instanta atunci tu vei suporta intreaga paguba cauzata prin actiunea ta ,,rezultate sau relationate cu orice alta actiune a Utilizatorului in legatura cu utilizarea Serviciului sau orice alt aspect in legatura cu Serviciul.".Adica platesti civil sau penal pentru ceea ce faci.Cam peste tot prin UE este la fel in domeniu.

Eu as dori o definire mai clara aici: ,,Utilizatorii inteleg si accepta Site-ul le ofera doar o platforma de comunicare si ca doar ei singuri raspund pentru orice materiale, date si informatii postate pe Site indiferent de forma si partea in care apar (de exemplu blog, avatar, comentarii etc., dar fara a se limita la acestea) si pentru orice efecte juridice si / sau comerciale derivand din acestea.".

Este o prevedere comuna dar as dori sa fie specificat ca raspund pentru ceea ce postez eu individual,din text rezulta ca toata lumea raspunde pentru toata lumea,ceea ce este absurd si nu ar sta in picioare in nici un tribunal.Anyway,textul este facut de catre o casa de avocatura asa ca il voi arata si eu celor la care apelez ca sa vad daca am inteles ceva eronat cand l-am citit prima data.O alta chestie absenta pe aici,sa ai reprezentant legal permanent.

La pct 8 iarasi nu este deloc okie pt ca in Vest te anunta cand se modifica o clauza,in caz contrar cand eu intru mai intai, zilnic, trebuie sa citesc sectiunea sa vad ce s-a modificat,asta daca apare pe undeva.Daca nu se subintelege ca sunt de acord.Cred ca ar fi utila o sectiune cu anunturi de acest tip.Altfel suna destul de ciudat.

Oricum cred ca trebuie citite de toata lumea cu atentie,ca sa se evite surprizele in viitor.
Deci exista acum o raspundere colectiva!