View Single Post
Vechi 22.09.2011, 10:28:41
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
Despre care ipocrizie vorbiți? Cred că vă înșelați, și cu bună știință, dar de fapt Biserica în actuala stare de lucruri este într-o stare de ipocrizie absolut lamentabilă și înjositoare pentru statutul pe care ar trebuie să îl aibă de fapt. Discriminarea de care vorbeam este una absolut naturală și de bun simț raportată la cei care pur și simplu nu se adaptează pneumei creștine. Este absolut natural ca trupul Bisericii să rejecteze, să discrimineze, să excludă mădularele bolnave (din voia lor), persoanele care nu trăiesc în duhul bisericii, și care, mai mult, discriminează ei înșiși pe cei care sunt sau se străduiesc să fie creștini autentici. Prin diverse metode. Nu înțeleg de ce vă încăpățânați să apărați din start o poziție pierzătoare și mincinoasă?
Pentru mine normalitatea ar insemna ca Biserica sa-si vindece madularele bolnave, la toate nivelele (clerici, mireni) incepand de sus, prin diverse metode, nu sa le excluda. Biserica ar trebui sa fie ferma, insa in acelasi timp iubitoare, nu sa se transforme intr-o institutie de tip inchizitoriu, doar Capul ei e insusi Hristos, care n-a discriminat si n-a rejectat persoanele, ci a condamnat unele atitudini. O Biserica cladita pe nedreptate, care inevitabil va interveni in acest proces de triere, nu rezista mult.

p.s esti cumva student la teologie? vad ca si preotul Gheorghe (neica_nimeni) te-a sustinut. Inainte de a propune excluderi din Biserica, pe principiul e "prea arogant, nesimtit, superficial, indiferent" poate ar trebui sa cercetezi cazurile in care acestea se pot face ,daca esti indreptatit sa o faci. Scuza-ma, dar si postarea ta respira aroganta, ar trebui sa fii exclus din Biserica?
Citat:
În cazul majorității formal ortodoxe (observați că eu nu pun între ghilimele și asta pentru că lucrurile într-adevăr așa stau, majoritatea este ortodoxă, iar în alte părți "catolică" sau protestantă, doar printr-o formalitate lipsită de conținut) nu cred că putem vorbi despre Sfinte Taine. Cred că este suficient să vorbim despre niște ritualuri. Pentru ca să participi cu adevărat la Sfintele Mistere ale Bisericii Creștine este nevoie de mult mai mult decât adeziunea formală, formalistă, financiară la Biserică. Cei care nu participă în modul corespunzător, inspirat de Penuma Dumnezeiască, iau parte doar la niște rituri și ratează grav experiența Sfintelor Mistere.Pe de altă parte, chiar nu văd de ce ar trebui ca Biserica să săvârșească tot felul de ritualuri, irosind timp prețios care ar putea fi folosit în scopuri cu adevărat mântuitoare, pentru niște oameni care nu doresc cu adevărat să facă parte din Trupul lui Hristos, ci vor în continuare să fie niște oameni lumești, ignoranți la responsabilitățile față de Pneuma Divină, să fie dintre "neamuri", iar nu din "Israelul lui Dumnezeu". Impertinența și nesimțirea acestor ignari, acestor barbari lipsiți de Lumină mi se pare maximă. Ei în primul rând ar trebui să își implore de la Dumnezeu luminarea, iar după ce vor fi intrat în viața luminată a Bisericii, în viața pneumatică, să vină și să emită pretenții.
Transformarea acestor oameni e adevaratul scop mantuitor. Problema ta e ca ii consideri pe toti cauze pierdute. Ce bine ca Hristos n-a avut gandirea asta si a crezut in oameni, a crezut ca exista lumina in fiecare dintre noi, dandu-ne timp sa ne-o descoperim. Bisericii ii trebuie mai multa fermitate, mai multa ordine interioara in cadrul fiecarei parohii, mai multa curatenie, insa nu prin maturare si aruncare pe faras, ci purificare. Ar trebui sa tina legatura cu enoriasii inscrisi in arhiva lor.

Last edited by ioanna; 22.09.2011 at 11:10:11.
Reply With Quote