View Single Post
Vechi 22.09.2011, 11:06:15
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Până la urmă parlamentul a aprobat serbarea solemnă a zilei regelui Mihai și foarte bine a făcut, chiar dacă inițiativa a fost a opoziției, a lui Tăriceanu. Un aport semnificativ l-a avut Toader Paleologu care i-a convins pe parlamentari să se ridice deasupra mintereselor politicianiste mărunte.

Unii însă, văd că au rămas să creadă într-un jurământ strâmb:

''Căpitanul e dator a se duce mai bine în fundul mării cu petrolierul său cu tot decât să abdice de la funcție.''

deși eu știam că jurământul corect este:

''Căpitanul părăsește ultimul corabia.''

și mistificarea asta încurcată a jurământului marinăresc nu poate apare în demnitatea omului decât prin superstiția unei dreptăți false și absurde introdusă prin trufie politicianistă.

Ceea ce mă miră e faptul că deși președintele a avut o lungă perioadă de reevaluare a Iistoriei și a faptelor regelui Mihai, totuși nu a priceput că:

1. România nu a avut nici un aliat și că după ce l-au trădat pe Carol al II-lea, Antonescu și legionarii și politicienii au chemat cu gât de lebădă lupul în ajutor ca să scape oile României după ce lupul ne confiscase împreună cu ursul și cu nevăstuica Ardealul de Nord și Basarabia și Bucovina.

2. În 1944 la 23 august aliniamentele erau pe Nistru și nu noi am dorit întoarcerea armelor și nici regele ci sovieticii ne-au chemat în ajutor promițându-ne libertatea și redobândirea tuturor teritoriilor ocupate de străini.

3. Greva regală și cei 1000 de studenți arestați a însemnat să întorci spatele nu numai lui Hitler ci și lui Stalin cu ei pe capul tău, în țara ta. Și asta înseamnă sacrificiul suprem fără probleme.

Deci președintele Băsescu din nefericire pentru el își menține părerea în deșert... Eu sunt contra acestei idei nefericite a lui dar nu sunt contra președintelui Băsescu, deoarece:

1.Regele Mihai e unsul Domnului și urmașul alesului poporului român creștin pentru tron la formarea României ca stat independent și victorios în războaie.

2.Președintele Băsescu e alesul poporului român creștin de azi.

Și nu se poate face dreptate fără să greșești față de poporul român.

Cred însă că orgoliile pot strica ședința solemnă și aniversarea eliberării Ardealului și redobândirea Basarabiei și Bucovinei, căci rușii așa ne promiseseră la 23 august, căci dacă nu ar fi fost așa România putea ieși din războiul din răsărit fără condiții și fără luptă chiar de atunci căci tot fără condiții a fost și tratatul semnat mai târziu de rege și nu mai murea nimeni contra naziștilor.

Regele s-a ținut de cuvânt față de aliați și față de sovietici și a salvat Europa și lumea sacrificându-și țara în momentul culminant al răzbiului fără să trădeze pe nemți căci le-a dat 3 zile să părăsească țara, riscându-și prin acceptarea propunerii rușilor poporul și țara atât pe front împotriva naziștilor cât și în războiul rece care a urmat.

Așa că eu abea aștept ședința solemnă și reintrarea Regelui Mihai în drepturile și onoriurile cuvenite pe care noi suntem datori a i le acorda. Trăiască România Suverană și Suveranul ei de drept.

Last edited by vsovivi; 22.09.2011 at 11:25:31.