Subiect: AVORTUL!
View Single Post
Vechi 25.08.2007, 19:42:48
marilena12 marilena12 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de erzbet
Acea mama de care ai spus este o mama oarecare cu un dram de responsabilitate care nu toarna copii unul dupa altul, care isi iubeste unicul copil.(si este alegerea ei daca nu mai vrea alti copii) Dar ce fel de mama este aceea care vine acasa si le spune copiilor(celor foarte multi) ca nu are ce sa le dea astazi de mancare? In alta ordine de idei, daca are peste 35 de ani cresc riscurile simtitor de a da nastere unui copil cu sindromul Down sau alte boli grave. Ce fel de mama este aceea care stie ca fatul in pantecul ei are un handicap grav( pentru ca a ramas gravida pe la 40 de ani) si nu intrerupe sarcina? Ce fel de mama este aceea care isi chinuie voluntar propriul copil si cu ce drept? Ce fel de mama este aceea care opteaza pentru a 3a cezariana si moare pe masa de operatii, lasandu-si copii orfani pe propria-i raspundere?

Iarasi despicam firul in 4 fara sa ajungem nicaieri. Continuati sa va amagiti singuri, foamea este o poveste de adormit copiii, nu exista boli, afectiuni, ecografiile sunt mincinoase, nu exista sarcina extrauterina, nu exista violuri, etc. Toate sunt scuze. Lumea este roz si prorpice pentru a avea copii. Este bine asa?
Eu nu doresc polemici, insa as vrea totusi sa-ti ofer un raspuns: mama care are multi copii acasa si are si dragoste pt ei si nadejde in Dumnezeu, se duce si da cu matura sau poate cerseste (doar ea), in fata bisericii pentru a avea ce da de mancare pruncilor; Mama care stie ca poarta in pantece un prunc cu handicap si totusi nu intrerupe sarcina este o mama care doreste ca pruncul ei sa traiasca (e loc si pentru oameni cu handicap pe lumea asta, nu suntem toti spartani), si este infinit mai "mama" si mai iubitoare decat aceea care merge si isi ucide copilul, sub pretextul ca nu vrea sa il chinuie. Este adevarat ca este o viata de sacrificiu aceea a unei mame cu copii bolnavi irecuperabil, insa asta este o jertfa care mantuieste si pruncul si mama, Dumnezeu ii va aduce pe amandoi de-a dreapta Sa. In relatiile parentale, Dumnezeu ofera un singur drept parintilor: acela de a creste si a ingriji cu dragoste copilul daruit, asa cum este el, sanatos sau bolnav. Nici un parinte nu are dreptul sa-si omoare copilul, pentru ca ar ucide chipul si asemenarea Domnului, binecuvantarea Lui, pt ca pruncul este de la El. Asa ca teoria cu "creptul de a chinui voluntar" un copil trebuie aplicata in alte directii, acelea ce privesc abuzul de orice fel, indiferenta, etc.
In alta ordine de idei, nu se mai moare demult la a 3 a cezariana, chiar nu cunosti pe nimeni care are 4 nasteri prin cezariana si traieste bine merci? Pt ca eu cunosc o femeie cu 5 cezariene. Si nu a fost in ea sau in sotul ei egoism, ci credinta si dragoste.
Acum, in continuarea mesajului tau, deja incepi sa o iei pe campii si nu mai are sens sa incerc sa raspund: exista de toate, si bune si rele, insa dintre toate crestinul trebuie sa aleaga nu doar ceea ce ii este lui pe plac sau comod de ales, ci acel lucru bineplacut de Dumnezeu? Iti suna cunoscut, sau...este si asta tot o poveste de adormit ce vrei tu?
Asta este parerea mea, nu oblig pe nimeni sa o accepte, insa poate ca nu ar fi imposibil de acceptat, ma gandesc eu...
Si mai cred ca atat femeia cat si barbatul poarta aceeasi raspundere in relatia de cuplu si in sarcina sau nastere.
Doamne ajuta!
Reply With Quote