Citat:
În prealabil postat de Danut X
nu trebuie sa ne bazam viata pe instincte.cunoasterea si credinta adevarata e logica.cel care nu stie ce crede nu crede bine, te asigur eu.sunt multi scolari bisericesti in situatia asta, care nu stiu ce cred si cand sunt confruntati nu stiu sa raspunda si sa justifice.cand ii iau evreii la intrebari se fac jalnic de ras.evreii nu se vor intoarce niciodata pana cand crestinii nu vor fi stapani absoluti pe credinta lor si pe Lege(Vechiul Testament).daca lasa totul pe seama instinctelor nu vor convinge pe nimeni.cunoasterea de la Dumnezeu este stiinta.cand ai credinta adevarata stii, nu bajbai.99,99% din cei de pe forum habar nu aveti ce inseamna credinta adevarata.trebuie sa mori ca sa traiesti, sa iubesti adevarul si sa-l cinstesti indiferent de unde vine pana il cunosti cu adevarat.adevarul e logic, e matematic.timpul scrie adevarul.e faptic.adevarat se cunoaste si cu inima dar si cu ratiunea.in special cu ratiunea.in conlucrare una cu alta.nu trebuie sa lepadam ratiunea si sa ne indobitocim.sa ne ghidam ca animalele dupa miros.inima isi are si ea ratiunile ei, dar ratiunile apartin mintii.Dumnezeu nu se descopera unei minti ascutite ci unei inimi smerite(sau curate o fi?) adevarat.Nu trebuie sa fi geniu.Dar pe toti ne-a inzestrat capabili sa rezonam.Ca incheiere pentru toti : Nu vorbi de Dumnezeu daca nu ai auzit de la el.Ultima parte o veti stii, inca nu o stiti multi.Invatati, invatati mai ales scripturile.Si invatati sa rationati.Si mistica are logica ei.
|
In mare parte sunt de acord, totusi cunoasterea adevarata nu se bazeaza pe logica, ci pe Duhul Sfant. Adevarul nu este logica, ci este Persoana. Sigur ca poti folosi si logica, nu trebuie aruncata nici ea, dar ultima instanta nu e logica, ci Duhul.
Har, smerenie si jertfa de sine.